Vrachtwagen Theorie

Theorie examen vrachtauto

Als u een vrachtwagen wilt besturen, moet u eerst slagen voor uw vrachtwagen theorie.

Dit is een test die alles omvat, van de basisregels van de weg tot hoe u moet omgaan met specifieke situaties tijdens het rijden. Het is belangrijk om te weten wat u op het examen kunt verwachten, zodat u goed kunt voorbereiden. Bij de Beroepsvervoer Academie bespreken we alles wat u moet weten om te slagen voor uw vrachtwagen theorie-examen!

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

Vrachtwagen theorie

Naast het verstrekken van vrachtwagen theorie lessen, biedt de Beroepsvervoer Academie ook een examen aan. Dit is een geweldige manier om u voor te bereiden op uw examen, omdat het u in staat stelt uw kennis te testen in een gesimuleerde omgeving. Het examen is gebaseerd op het werkelijke CBR examen en heeft betrekking op alle van dezelfde onderwerpen. Wij raden u ten zeerste aan om van deze dienst gebruik te maken zodat u volledig voorbereid bent op uw aankomende theorie.

Vrachtwagen theorie-examen

Als u zich zeker voelt en zowel onze cursus als het oefen examen heeft afgerond, is het tijd om uw theorie-examen voor de vrachtwagen af te leggen! Dit wordt afgenomen door het CBR en kan worden afgelegd op de dichtstbijzijnde locatie van uw woonplaats. We raden u aan uw examen van tevoren te plannen, zodat u zeker bent van een plek. Natuurlijk kunnen wij ook het theorie examen voor u inplannen bij het CBR.

Ervaren opleiders

Zodra u zich aanmeldt bij ons zult u te maken hebben met opleiders die al minimaal 10 jaar ervaring hebben met vrachtwagen theorie en praktijk. Onze docenten hebben dagelijks te maken met mensen die zich willen laten opleiden tot vrachtwagenchauffeur en krijgen dus regelmatig vragen hierover. Zo hebben zij veel kennis over verschillende onderwerpen die komen kijken bij het halen van uw theorie examen. Ook helpen zij u graag met alles waar dat nodig is.

Hoe kunt u het beste oefenen? - Vrachtwagen theorie oefenen

De beste manier om u voor te bereiden op uw theorie examen is oefenen, oefenen, oefenen! Hoe meer u weet over de onderwerpen die op het examen aan bod komen, hoe beter u voorbereid zult zijn. Onze ervaren docenten stomen u helemaal klaar voor het CBR examen. Na het volgen van onze leerzame lessen en oefen examen hoeft u geen dure boeken en cd's aan te schaffen. Al honderden waren u voor, neem daarom gerust een kijkje op onze Facebook pagina.

Spoedcursus vrachtwagen theorie

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om te slagen voor uw vrachtwagen theorie, kijk dan niet verder dan de Beroepsvervoer Academie. Wij bieden een spoedcursus die alle noodzakelijke onderwerpen behandelt, zodat u met een gerust hart uw examen in kunt gaan. De cursus wordt geleid door ervaren instructeurs die precies weten wat er nodig is om snel te slagen voor het vrachtwagen theorie-examen.

Praktijk lessen bij de Beroepsvervoer Academie

Bij de Beroepsvervoer Academie bieden we ook praktijklessen aan. Deze worden gegeven door ervaren instructeurs die u alles leren over het besturen van een vrachtwagen. Na het volgen van onze cursus kunt u met een gerust hart een vrachtwagen besturen. Wij garanderen een hoog slagingspercentage voor uw rijexamen als u onze cursus volgt.

Leeftijd

Bij het halen van uw vrachtwagen theorie is het zo dat het al kan vanaf 17 jaar oud, maar als u voor het praktijkexamen gaat moet u 18 jaar zijn. Dit is natuurlijk wel anders dan een auto rijbewijs. Wel mag u al lessen volgen vanaf 17 jaar oud.

Kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden? 

Op die vraag is er maar één antwoord en dat is ja, heel veel mensen denken dat het een beroep is voor volwassen mensen of oudere mannen, maar wij willen dit stereotype weg nemen. Iedereen die passie heeft voor trucks, de weg of gewoon van rijden houdt kan vrachtwagenchauffeur worden. Wel moet u hiervoor aan de bak gaan en beginnen met het halen van de examens. 

Vrachtwagen rijbewijs

Als u geslaagd bent voor de vrachtwagen theorie-examen, is de volgende stap het behalen van het vrachtwagenrijbewijs. Dit kunt u doen door een praktisch rijexamen af te leggen bij het CBR. Het examen gaat van basismanoeuvres tot meer geavanceerde vaardigheden. Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs waarmee u aan de slag kunt gaan als vrachtwagenchauffeur.

Verschil code 95 bij vrachtwagen theorie

Om het vrachtwagen rijbewijs te kunnen behalen moet u eerst slagen voor de verplichte theorie examens. Hierbij moet u altijd het verkeer en techniek examen maken. Welke examen u daarnaast nog zou moeten maken is helemaal afhankelijk van u wel of geen code 95 nodig heeft. Het gaat hier dan om de volgende examens: 

Zonder code 95:

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • R2C (multimedia versie)
  • RV1
  • R2C

Met code 95:

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • V2C/V3C (multimedia versie)
  • RV1
  • V2C
  • V3C

Bij deze examens wordt u getest op allerlei zaken die belangrijk zijn bij het besturen van een vrachtwagen. Het behalen van uw vrachtwagen theorie is niet heel moeilijk, de theorie lijkt voor 90% namelijk erg veel op het de theorie van het B-rijbewijs.  Het examen duurt 75 minuten en heeft 65 vragen. Om het theorie examen te halen moet u minimaal 52 vragen goed hebben. Slaagt u hier niet in? Dan moet u het theorie examen helaas opnieuw maken.

Zicht van vrachtwagenchauffeurs 

Vaak wordt er gedacht dat vrachtwagenchauffeurs weinig zien als zij aan het rijden zijn. En dat zij dus makkelijker een ongeluk kunnen veroorzaken, maar dat is eigenlijk niet zo. Het is zelfs zo dat zij soms zelfs meer kunnen zien dan andere bestuurders. Dit komt door alle spiegels die op de vrachtwagen zijn bevestigd. Bij Beroepsvervoer Academie leert u ook hoe u uw kijkgedrag in een vrachtwagen kunt verbeteren. Ook is het zo dat door nieuwe technologieën er bijna tot geen gevaar is wanneer u als chauffeur de weg op gaat.

Vragen over Vrachtauto theorie of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Dankjewel aan alle moeite die jullie hebben ingestoken in mij dank zij jullie ben ik geslaagd voor me niwo ik raad t iedereen aan om contact op te nemen met bva goede lesstoffen en leraren arif abi bedankt voor de laatste zet om te slagen top bedrijf
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Thank you to all the effort you put into me thanks to you I passed my niwo I advise everyone to contact bva good teaching materials and teachers arif abi thanks for the last move to succeed top company
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Goede en vakbekwame docent(en).Communicatie zowel vanaf het instituut (Furkan) als met de docenten is helder en doelgericht. Ga zo door. Als ik weer een opleiding zou gaan volgen die jullie aanbieden, rij ik er weer voor naar Amsterdam.
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Good and skilled teacher(s).Communication both from the institute (Furkan) and with the teachers is clear and goal-oriented. Keep it up. If I were to follow a course that you offer again, I would drive to Amsterdam again.
Battels TradingBattels Trading
09:47 06 Oct 22
Alle 6 vakken 1e keer gehaald.Duidelijke lessen en top opleiders!Aanrader!
Nicky SpeetsNicky Speets
09:35 06 Oct 22
Duidelijke manier van lesgeven, en goede voorbereiding op de examens! Alles in 1 keer gehaald dankzij deze opleider. Aanrader!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Just passed my Truck theory, got a really good lesson. Years ago had also done a taxi training with them. Their new location is also top notch and looks neat and luxurious. Good classes, nice teachers. Thanks again!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Zojuist geslaagd voor mijn Vrachtauto theorie, echt goed les gekregen. Had jaren terug ook bij hun een taxi opleiding gedaan. Hun nieuwe locatie is ook top ziet er verzorgd en luxe uit. Goede lessen, aardige docenten. Bedankt weer!!
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
MussMuss
13:01 29 Jun 22
What a convenience here, excellent classes and good service. I passed all my exams for my NIWO diploma and I definitely recommend this company to you. They know what they are talking about and from day 1 I had a good impression. Thank you!!
Kemal CangizKemal Cangiz
11:42 13 Jun 22
Top geslaagd voor al mijn vrachtwagen theorieën in 1 keer! Zeker een aanrader.
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
Ik geloof zelf niet dat ik het heb gehaald maar door de beroepsvervoer academie is het gelukt en ik ben zo dankbaar het is de best school ik ga binnenkort ook voor mijn taxi opleiding
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
I don't believe I made it myself but the professional transport academy made it work and I'm so grateful it's the best school I'm going to do my taxi training soon
Mehmet TuranMehmet Turan
15:14 12 May 22
Van begin tot eind goed begeleid met het behalen van mijn rijbewijzen. Zeker weten een aanrader!
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Aanrader! Ik vind beroepsvervoeracademie een zeer goede opleidingscentrum.. Ze zijn vakbekwaam, aarzel niet om de opleiding voor de niwo hier te starten. Beste mensen (mede leerlingen), jullie kunnen de 6 examen snel en voordelig bij hun ophalen, sjieke locatie en lekkere koffie.Ik hoop met dit review mensen duidelijk heb kunnen maken over de opleidingcentra. Groet Taskin
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Recommended! I think vocational transport academy is a very good training center. They are skilled, don't hesitate to start the training for the niwo here. Dear people (fellow students), you can pick up the 6 exam quickly and cheaply from them, chic location and delicious coffee.I hope this review has made it clear to people about the training centers. Greetings Taskin
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
Aan de telefoon word je super goed geholpen, wil je je diploma voor goederenvervoer over de weg behalen? Dan raad ik je Beroepsvervoer academie Amsterdam zeer zeker aan. Ze hebben mij geholpen om binnen 2 weken alle 6 de modules te behalen in 1 keer! Super team en super behulpzaam! Echte toppers nogmaals bedankt BVA Amsterdam!
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
You will be helped very well on the phone, do you want to obtain your diploma for road freight transport? Then I highly recommend Professional Transport Academy Amsterdam. They helped me to complete all 6 modules in 1 time within 2 weeks! Super team and super helpful! Real toppers thanks again BVA Amsterdam!
js_loader
×