Vrachtwagen theorie

Vrachtwagen theorie behalen? Kies voor de Beroepsvervoer Academie. Als u een vrachtwagen wilt besturen, moet u eerst slagen voor uw vrachtwagen theorie. Dit is een test die alles omvat, van de basisregels van de weg tot hoe u moet omgaan met specifieke situaties tijdens het rijden. Het is belangrijk om te weten wat u op het examen kunt verwachten, zodat u goed kunt voorbereiden. Bij de Beroepsvervoer Academie bespreken we alles wat u moet weten om te slagen voor uw vrachtwagen theorie-examen!

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

5000

GESLAAGDEN

12

JAAR ERVARING

94

GEMIDDELDE SLAGINGSPERCENTAGE

Vrachtwagen theorie oefenen

Naast het verstrekken van vrachtwagen theorie lessen, biedt de Beroepsvervoer Academie ook een examen aan. Dit is een geweldige manier om u voor te bereiden op uw examen, omdat het u in staat stelt uw kennis te testen in een gesimuleerde omgeving. Het examen is gebaseerd op het werkelijke CBR examen en heeft betrekking op alle van dezelfde onderwerpen. Wij raden u ten zeerste aan om van deze dienst gebruik te maken zodat u volledig voorbereid bent op uw aankomende theorie.

Hoe kunt u het beste oefenen? - Vrachtwagen theorie oefenen

De beste manier om u voor te bereiden op uw theorie examen is oefenen, oefenen, oefenen! Hoe meer u weet over de onderwerpen die op het examen aan bod komen, hoe beter u voorbereid zult zijn. Onze ervaren docenten stomen u helemaal klaar voor het CBR examen. Na het volgen van onze leerzame lessen en oefen examen hoeft u geen dure boeken en cd's aan te schaffen. Al honderden waren u voor, neem daarom gerust een kijkje op onze Facebook pagina.

Vrachtwagen theorie-examen

Als u zich zeker voelt en zowel onze cursus als het oefen examen heeft afgerond, is het tijd om uw theorie-examen voor de vrachtwagen af te leggen! Dit wordt afgenomen door het CBR en kan worden afgelegd op de dichtstbijzijnde locatie van uw woonplaats. We raden u aan uw examen van tevoren te plannen, zodat u zeker bent van een plek. Natuurlijk kunnen wij ook het theorie examen voor u inplannen bij het CBR.

Spoedcursus vrachtwagen theorie

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om te slagen voor uw vrachtwagen theorie, kijk dan niet verder dan de Beroepsvervoer Academie. Wij bieden een spoedcursus die alle noodzakelijke onderwerpen behandelt, zodat u met een gerust hart uw examen in kunt gaan. De cursus wordt geleid door ervaren instructeurs die precies weten wat er nodig is om snel te slagen voor het vrachtwagen theorie-examen.

Vrachtwagen rijbewijs

Als u geslaagd bent voor de vrachtwagen theorie-examen, is de volgende stap het behalen van het vrachtwagenrijbewijs. Dit kunt u doen door een praktisch rijexamen af te leggen bij het CBR. Het examen gaat van basismanoeuvres tot meer geavanceerde vaardigheden. Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs waarmee u aan de slag kunt gaan als vrachtwagenchauffeur.

Praktijk lessen bij de Beroepsvervoer Academie

Bij de Beroepsvervoer Academie bieden we ook praktijklessen aan. Deze worden gegeven door ervaren instructeurs die u alles leren over het besturen van een vrachtwagen. Na het volgen van onze cursus kunt u met een gerust hart een vrachtwagen besturen. Wij garanderen een hoog slagingspercentage voor uw rijexamen als u onze cursus volgt.

Verschil code 95 bij vrachtwagen theorie

Om het vrachtwagen rijbewijs te kunnen behalen moet u eerst slagen voor de verplichte theorie examens. Hierbij moet u altijd het verkeer en techniek examen maken. Welke examen u daarnaast nog zou moeten maken is helemaal afhankelijk van u wel of geen code 95 nodig heeft. Het gaat hier dan om de volgende examens: 

 

Zonder code 95:

 

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • R2C (multimedia versie)
  • RV1
  • R2C

 

Met code 95:

 

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • V2C/V3C (multimedia versie)
  • RV1
  • V2C
  • V3C

 

Bij deze examens wordt u getest op allerlei zaken die belangrijk zijn bij het besturen van een vrachtwagen. Het behalen van uw vrachtwagen theorie is niet heel moeilijk, de theorie lijkt voor 90% namelijk erg veel op het de theorie van het B-rijbewijs.  Het examen duurt 75 minuten en heeft 65 vragen. Om het theorie examen te halen moet u minimaal 52 vragen goed hebben. Slaagt u hier niet in? Dan moet u het theorie examen helaas opnieuw maken.

Leeftijd

Bij het halen van uw vrachtwagen theorie is het zo dat het al kan vanaf 17 jaar oud, maar als u voor het praktijkexamen gaat moet u 18 jaar zijn. Dit is natuurlijk wel anders dan een auto rijbewijs. Wel mag u al lessen volgen vanaf 17 jaar oud.

Kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden? 

Op die vraag is er maar één antwoord en dat is ja, heel veel mensen denken dat het een beroep is voor volwassen mensen of oudere mannen, maar wij willen dit stereotype weg nemen. Iedereen die passie heeft voor trucks, de weg of gewoon van rijden houdt kan vrachtwagenchauffeur worden. Wel moet u hiervoor aan de bak gaan en beginnen met het halen van de examens. 

Zicht van vrachtwagenchauffeurs 

Vaak wordt er gedacht dat vrachtwagenchauffeurs weinig zien als zij aan het rijden zijn. En dat zij dus makkelijker een ongeluk kunnen veroorzaken, maar dat is eigenlijk niet zo. Het is zelfs zo dat zij soms zelfs meer kunnen zien dan andere bestuurders. Dit komt door alle spiegels die op de vrachtwagen zijn bevestigd. Bij Beroepsvervoer Academie leert u ook hoe u uw kijkgedrag in een vrachtwagen kunt verbeteren. Ook is het zo dat door nieuwe technologieën er bijna tot geen gevaar is wanneer u als chauffeur de weg op gaat.

Ervaren opleiders van Beroepsvervoer Academie 

Zodra u zich aanmeldt bij ons zult u te maken hebben met opleiders die al minimaal 10 jaar ervaring hebben met vrachtwagen theorie en praktijk. Onze docenten hebben dagelijks te maken met mensen die zich willen laten opleiden tot vrachtwagenchauffeur en krijgen dus regelmatig vragen hierover. Zo hebben zij veel kennis over verschillende onderwerpen die komen kijken bij het halen van uw theorie examen. Ook helpen zij u graag met alles waar dat nodig is.

Contact

Heeft u vragen over het volgen van een theoriecursus of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 020-334 64 53 of mailen naar info@beroepsvervoeracademie.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op locatie waar u gratis kunt parkeren. Adres: Burgemeester van Leeuwenlaan 7, 1064 KJ Amsterdam. Volg ons ook op Facebook om niks te missen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2022 Beroepsvervoer Academie B.V. - Alle rechten voorbehoudenAlgemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring
has been added to the cart. View Cart
×
});