Vrachtwagen Theorie

Theorie examen vrachtauto

Als u een vrachtwagen wilt besturen, moet u eerst slagen voor uw vrachtwagen theorie.

Dit is een test die alles omvat, van de basisregels van de weg tot hoe u moet omgaan met specifieke situaties tijdens het rijden. Het is belangrijk om te weten wat u op het examen kunt verwachten, zodat u goed kunt voorbereiden. Bij de Beroepsvervoer Academie bespreken we alles wat u moet weten om te slagen voor uw vrachtwagen theorie-examen!

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

Vrachtwagen theorie

Naast het verstrekken van vrachtwagen theorie lessen, biedt de Beroepsvervoer Academie ook een examen aan. Dit is een geweldige manier om u voor te bereiden op uw examen, omdat het u in staat stelt uw kennis te testen in een gesimuleerde omgeving. Het examen is gebaseerd op het werkelijke CBR examen en heeft betrekking op alle van dezelfde onderwerpen. Wij raden u ten zeerste aan om van deze dienst gebruik te maken zodat u volledig voorbereid bent op uw aankomende theorie.

Vrachtwagen theorie-examen

Als u zich zeker voelt en zowel onze cursus als het oefen examen heeft afgerond, is het tijd om uw theorie-examen voor de vrachtwagen af te leggen! Dit wordt afgenomen door het CBR en kan worden afgelegd op de dichtstbijzijnde locatie van uw woonplaats. We raden u aan uw examen van tevoren te plannen, zodat u zeker bent van een plek. Natuurlijk kunnen wij ook het theorie examen voor u inplannen bij het CBR.

Ervaren opleiders

Zodra u zich aanmeldt bij ons zult u te maken hebben met opleiders die al minimaal 10 jaar ervaring hebben met vrachtwagen theorie en praktijk. Onze docenten hebben dagelijks te maken met mensen die zich willen laten opleiden tot vrachtwagenchauffeur en krijgen dus regelmatig vragen hierover. Zo hebben zij veel kennis over verschillende onderwerpen die komen kijken bij het halen van uw theorie examen. Ook helpen zij u graag met alles waar dat nodig is.

Hoe kunt u het beste oefenen? - Vrachtwagen theorie oefenen

De beste manier om u voor te bereiden op uw theorie examen is oefenen, oefenen, oefenen! Hoe meer u weet over de onderwerpen die op het examen aan bod komen, hoe beter u voorbereid zult zijn. Onze ervaren docenten stomen u helemaal klaar voor het CBR examen. Na het volgen van onze leerzame lessen en oefen examen hoeft u geen dure boeken en cd's aan te schaffen. Al honderden waren u voor, neem daarom gerust een kijkje op onze Facebook pagina.

Spoedcursus vrachtwagen theorie

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om te slagen voor uw vrachtwagen theorie, kijk dan niet verder dan de Beroepsvervoer Academie. Wij bieden een spoedcursus die alle noodzakelijke onderwerpen behandelt, zodat u met een gerust hart uw examen in kunt gaan. De cursus wordt geleid door ervaren instructeurs die precies weten wat er nodig is om snel te slagen voor het vrachtwagen theorie-examen.

Praktijk lessen bij de Beroepsvervoer Academie

Bij de Beroepsvervoer Academie bieden we ook praktijklessen aan. Deze worden gegeven door ervaren instructeurs die u alles leren over het besturen van een vrachtwagen. Na het volgen van onze cursus kunt u met een gerust hart een vrachtwagen besturen. Wij garanderen een hoog slagingspercentage voor uw rijexamen als u onze cursus volgt.

Leeftijd

Bij het halen van uw vrachtwagen theorie is het zo dat het al kan vanaf 17 jaar oud, maar als u voor het praktijkexamen gaat moet u 18 jaar zijn. Dit is natuurlijk wel anders dan een auto rijbewijs. Wel mag u al lessen volgen vanaf 17 jaar oud.

Kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden? 

Op die vraag is er maar één antwoord en dat is ja, heel veel mensen denken dat het een beroep is voor volwassen mensen of oudere mannen, maar wij willen dit stereotype weg nemen. Iedereen die passie heeft voor trucks, de weg of gewoon van rijden houdt kan vrachtwagenchauffeur worden. Wel moet u hiervoor aan de bak gaan en beginnen met het halen van de examens. 

Vrachtwagen rijbewijs

Als u geslaagd bent voor de vrachtwagen theorie-examen, is de volgende stap het behalen van het vrachtwagenrijbewijs. Dit kunt u doen door een praktisch rijexamen af te leggen bij het CBR. Het examen gaat van basismanoeuvres tot meer geavanceerde vaardigheden. Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs waarmee u aan de slag kunt gaan als vrachtwagenchauffeur.

Verschil code 95 bij vrachtwagen theorie

Om het vrachtwagen rijbewijs te kunnen behalen moet u eerst slagen voor de verplichte theorie examens. Hierbij moet u altijd het verkeer en techniek examen maken. Welke examen u daarnaast nog zou moeten maken is helemaal afhankelijk van u wel of geen code 95 nodig heeft. Het gaat hier dan om de volgende examens: 

Zonder code 95:

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • R2C (multimedia versie)
  • RV1
  • R2C

Met code 95:

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • V2C/V3C (multimedia versie)
  • RV1
  • V2C
  • V3C

Bij deze examens wordt u getest op allerlei zaken die belangrijk zijn bij het besturen van een vrachtwagen. Het behalen van uw vrachtwagen theorie is niet heel moeilijk, de theorie lijkt voor 90% namelijk erg veel op het de theorie van het B-rijbewijs.  Het examen duurt 75 minuten en heeft 65 vragen. Om het theorie examen te halen moet u minimaal 52 vragen goed hebben. Slaagt u hier niet in? Dan moet u het theorie examen helaas opnieuw maken.

Zicht van vrachtwagenchauffeurs 

Vaak wordt er gedacht dat vrachtwagenchauffeurs weinig zien als zij aan het rijden zijn. En dat zij dus makkelijker een ongeluk kunnen veroorzaken, maar dat is eigenlijk niet zo. Het is zelfs zo dat zij soms zelfs meer kunnen zien dan andere bestuurders. Dit komt door alle spiegels die op de vrachtwagen zijn bevestigd. Bij Beroepsvervoer Academie leert u ook hoe u uw kijkgedrag in een vrachtwagen kunt verbeteren. Ook is het zo dat door nieuwe technologieën er bijna tot geen gevaar is wanneer u als chauffeur de weg op gaat.

Vragen over Vrachtauto theorie of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

Haviedj DhonreHaviedj Dhonre
13:17 09 Feb 23
A little late, but definitely worth a review and 5 stars. Emre is the owner and a gem. The teachers are also top, good explanation and most of them pass 99% in 1 go. As far as I'm concerned, this is the best training center for achieving your niwo and your code 95. Thank you Emre and team BVA.
Haviedj DhonreHaviedj Dhonre
13:17 09 Feb 23
Een beetje laat,maar zeker een review en 5 sterren waard. Emre is de eigenaar en een topper. De docenten zijn ook top,goede uitleg en de meesten 99% slagen in 1 keer. Wat mij betreft,is dit de beste opleidingscentrum voor het behalen van je niwo en je code 95. Dank je wel Emre en team BVA.
Mazlum CangizMazlum Cangiz
17:48 03 Feb 23
Alles altijd tot in de puntjes geregeld, zelfs helemaal vanuit brabant de moeite waard. Bedankt Emre en team BVA!
C00LC00L
20:10 02 Feb 23
Really don't understand how they get 5 stars?!? (Probably all friends of each other) Respect to the turk who is giving the courses but with his broken Dutch I think it's great that there are so many graduates me and 3 friends have followed a total of 2 courses at BVA (NIWO) but what was taught to us during the course did not come across at all with the theory exams. Very bad and certainly not recommended and drove all the way from Beek en Donk !!!!!!!!!
C00LC00L
20:10 02 Feb 23
Begrijp echt niet hoe ze aan 5sterren komen?!? (Vast allemaal vriendjes van elkaar) Respect aan de turk die de cursussen aan het geven is maar met zijn gebroken Nederlands vindt ik het toch knap dat er zo veel geslaagden zijn ik en nog 3 vrienden hebben totaal 2 cursussen gevolgd bij BVA (NIWO) maar wat er tijdens de cursus aan ons is geleerd kwam helemaal niet over heen met de theorie examens. Zeer slecht en zeker géén aanrader en nog helemaal vanuit Beek en Donk gereden !!!!!!!!!
Bart KrulBart Krul
15:07 15 Jan 23
Bedankt BVA! Dankzij jullie alle examens in 1x behaald. Een echte aanrader voor het behalen van je benodigde papieren! Super opleider!!
Bart KrulBart Krul
15:07 15 Jan 23
Thanks BVA! Thanks to you passed all exams in 1 x. Highly recommended for obtaining your necessary papers! Super trainer!!
Betty de RuiterBetty de Ruiter
18:19 12 Jan 23
Trained by the various BVA instructors in such a way that I passed the six exams for obtaining the certificate of professional competence for the transport of goods by road in one go. In addition, the planning was also extremely tight, so that everything ran smoothly.
Betty de RuiterBetty de Ruiter
18:19 12 Jan 23
Door de verschillende instructeurs van BVA dusdanig opgeleid dat ik voor de zes examens voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg, in één keer ben geslaagd. Daarnaast was de planning ook uitermate strak geregeld waardoor alles op rolletjes liep.
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Dankjewel aan alle moeite die jullie hebben ingestoken in mij dank zij jullie ben ik geslaagd voor me niwo ik raad t iedereen aan om contact op te nemen met bva goede lesstoffen en leraren arif abi bedankt voor de laatste zet om te slagen top bedrijf
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Thank you to all the effort you put into me thanks to you I passed my niwo I advise everyone to contact bva good teaching materials and teachers arif abi thanks for the last move to succeed top company
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Goede en vakbekwame docent(en).Communicatie zowel vanaf het instituut (Furkan) als met de docenten is helder en doelgericht. Ga zo door. Als ik weer een opleiding zou gaan volgen die jullie aanbieden, rij ik er weer voor naar Amsterdam.
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Good and skilled teacher(s).Communication both from the institute (Furkan) and with the teachers is clear and goal-oriented. Keep it up. If I were to follow a course that you offer again, I would drive to Amsterdam again.
Battels TradingBattels Trading
09:47 06 Oct 22
Alle 6 vakken 1e keer gehaald.Duidelijke lessen en top opleiders!Aanrader!
Nicky SpeetsNicky Speets
09:35 06 Oct 22
Duidelijke manier van lesgeven, en goede voorbereiding op de examens! Alles in 1 keer gehaald dankzij deze opleider. Aanrader!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Just passed my Truck theory, got a really good lesson. Years ago had also done a taxi training with them. Their new location is also top notch and looks neat and luxurious. Good classes, nice teachers. Thanks again!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Zojuist geslaagd voor mijn Vrachtauto theorie, echt goed les gekregen. Had jaren terug ook bij hun een taxi opleiding gedaan. Hun nieuwe locatie is ook top ziet er verzorgd en luxe uit. Goede lessen, aardige docenten. Bedankt weer!!
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
js_loader
×