Vrachtwagen Theorie

Theorie examen vrachtauto

Als u een vrachtwagen wilt besturen, moet u eerst slagen voor uw vrachtwagen theorie.

Dit is een test die alles omvat, van de basisregels van de weg tot hoe u moet omgaan met specifieke situaties tijdens het rijden. Het is belangrijk om te weten wat u op het examen kunt verwachten, zodat u goed kunt voorbereiden. Bij de Beroepsvervoer Academie bespreken we alles wat u moet weten om te slagen voor uw vrachtwagen theorie-examen!

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

Vrachtwagen theorie

Naast het verstrekken van vrachtwagen theorie lessen, biedt de Beroepsvervoer Academie ook een examen aan. Dit is een geweldige manier om u voor te bereiden op uw examen, omdat het u in staat stelt uw kennis te testen in een gesimuleerde omgeving. Het examen is gebaseerd op het werkelijke CBR examen en heeft betrekking op alle van dezelfde onderwerpen. Wij raden u ten zeerste aan om van deze dienst gebruik te maken zodat u volledig voorbereid bent op uw aankomende theorie.

Vrachtwagen theorie-examen

Als u zich zeker voelt en zowel onze cursus als het oefen examen heeft afgerond, is het tijd om uw theorie-examen voor de vrachtwagen af te leggen! Dit wordt afgenomen door het CBR en kan worden afgelegd op de dichtstbijzijnde locatie van uw woonplaats. We raden u aan uw examen van tevoren te plannen, zodat u zeker bent van een plek. Natuurlijk kunnen wij ook het theorie examen voor u inplannen bij het CBR.

Ervaren opleiders

Zodra u zich aanmeldt bij ons zult u te maken hebben met opleiders die al minimaal 10 jaar ervaring hebben met vrachtwagen theorie en praktijk. Onze docenten hebben dagelijks te maken met mensen die zich willen laten opleiden tot vrachtwagenchauffeur en krijgen dus regelmatig vragen hierover. Zo hebben zij veel kennis over verschillende onderwerpen die komen kijken bij het halen van uw theorie examen. Ook helpen zij u graag met alles waar dat nodig is.

Hoe kunt u het beste oefenen? - Vrachtwagen theorie oefenen

De beste manier om u voor te bereiden op uw theorie examen is oefenen, oefenen, oefenen! Hoe meer u weet over de onderwerpen die op het examen aan bod komen, hoe beter u voorbereid zult zijn. Onze ervaren docenten stomen u helemaal klaar voor het CBR examen. Na het volgen van onze leerzame lessen en oefen examen hoeft u geen dure boeken en cd's aan te schaffen. Al honderden waren u voor, neem daarom gerust een kijkje op onze Facebook pagina.

Spoedcursus vrachtwagen theorie

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om te slagen voor uw vrachtwagen theorie, kijk dan niet verder dan de Beroepsvervoer Academie. Wij bieden een spoedcursus die alle noodzakelijke onderwerpen behandelt, zodat u met een gerust hart uw examen in kunt gaan. De cursus wordt geleid door ervaren instructeurs die precies weten wat er nodig is om snel te slagen voor het vrachtwagen theorie-examen.

Praktijk lessen bij de Beroepsvervoer Academie

Bij de Beroepsvervoer Academie bieden we ook praktijklessen aan. Deze worden gegeven door ervaren instructeurs die u alles leren over het besturen van een vrachtwagen. Na het volgen van onze cursus kunt u met een gerust hart een vrachtwagen besturen. Wij garanderen een hoog slagingspercentage voor uw rijexamen als u onze cursus volgt.

Leeftijd

Bij het halen van uw vrachtwagen theorie is het zo dat het al kan vanaf 17 jaar oud, maar als u voor het praktijkexamen gaat moet u 18 jaar zijn. Dit is natuurlijk wel anders dan een auto rijbewijs. Wel mag u al lessen volgen vanaf 17 jaar oud.

Kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden? 

Op die vraag is er maar één antwoord en dat is ja, heel veel mensen denken dat het een beroep is voor volwassen mensen of oudere mannen, maar wij willen dit stereotype weg nemen. Iedereen die passie heeft voor trucks, de weg of gewoon van rijden houdt kan vrachtwagenchauffeur worden. Wel moet u hiervoor aan de bak gaan en beginnen met het halen van de examens. 

Vrachtwagen rijbewijs

Als u geslaagd bent voor de vrachtwagen theorie-examen, is de volgende stap het behalen van het vrachtwagenrijbewijs. Dit kunt u doen door een praktisch rijexamen af te leggen bij het CBR. Het examen gaat van basismanoeuvres tot meer geavanceerde vaardigheden. Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs waarmee u aan de slag kunt gaan als vrachtwagenchauffeur.

Verschil code 95 bij vrachtwagen theorie

Om het vrachtwagen rijbewijs te kunnen behalen moet u eerst slagen voor de verplichte theorie examens. Hierbij moet u altijd het verkeer en techniek examen maken. Welke examen u daarnaast nog zou moeten maken is helemaal afhankelijk van u wel of geen code 95 nodig heeft. Het gaat hier dan om de volgende examens: 

Zonder code 95:

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • R2C (multimedia versie)
  • RV1
  • R2C

Met code 95:

  • RV1 Verkeer en Techniek
  • V2C/V3C (multimedia versie)
  • RV1
  • V2C
  • V3C

Bij deze examens wordt u getest op allerlei zaken die belangrijk zijn bij het besturen van een vrachtwagen. Het behalen van uw vrachtwagen theorie is niet heel moeilijk, de theorie lijkt voor 90% namelijk erg veel op het de theorie van het B-rijbewijs.  Het examen duurt 75 minuten en heeft 65 vragen. Om het theorie examen te halen moet u minimaal 52 vragen goed hebben. Slaagt u hier niet in? Dan moet u het theorie examen helaas opnieuw maken.

Zicht van vrachtwagenchauffeurs 

Vaak wordt er gedacht dat vrachtwagenchauffeurs weinig zien als zij aan het rijden zijn. En dat zij dus makkelijker een ongeluk kunnen veroorzaken, maar dat is eigenlijk niet zo. Het is zelfs zo dat zij soms zelfs meer kunnen zien dan andere bestuurders. Dit komt door alle spiegels die op de vrachtwagen zijn bevestigd. Bij Beroepsvervoer Academie leert u ook hoe u uw kijkgedrag in een vrachtwagen kunt verbeteren. Ook is het zo dat door nieuwe technologieën er bijna tot geen gevaar is wanneer u als chauffeur de weg op gaat.

Vragen over Vrachtauto theorie of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

Berkahgh bgBerkahgh bg
06:13 19 Sep 23
I passed my Niwo within 1 month and I would like to give my compliments to the teacher Arif.Good job, keep it up!
Berkahgh bgBerkahgh bg
06:13 19 Sep 23
Heb me Niwo binnen 1 maand gehaald graag wil ik mijn complimenten geven aan de docent Arif.Goed bezig ga zo door!
AtexAtex
22:18 11 Sep 23
Taking your truck theory course was fun man. With all those foreigners in the class and a Turkish teacher, it's just a lot of fun.
AtexAtex
22:18 11 Sep 23
Bij jullie theorie cursus doen voor vrachtwagen was leuk man. Met al die buitenlanders in de klas, en turkse leraar gewoon gezellig man.
Emile de VriesEmile de Vries
08:11 30 Jul 23
Lessen volgen goed op de examenvragen.Goed opletten tijdens de les en dan kan iedereen het examen halen.
Emile de VriesEmile de Vries
08:11 30 Jul 23
Lessons follow the exam questions well.Pay close attention during class and then everyone can pass the exam.
Birol BurkanBirol Burkan
16:35 17 Jul 23
Ik ben zeer tevreden over mijn ervaring op de academie. De docenten zijn zeer bekwaam en gepassioneerd in hun vakgebied. Zeker een aanrader!
Birol BurkanBirol Burkan
16:35 17 Jul 23
I am very satisfied with my experience at the academy. The teachers are highly skilled and passionate in their field. Highly recommended!
HNW van SantenHNW van Santen
11:13 13 Jul 23
ADR Basic and Tank sensitive at BVA with Seyfi as instructor. Course is a lot of information, but good presentation tools as well as a very good and passionate instructor who really knows what he is talking about. Seyfi, thank you very much for your good "tips and tricks" If you listen carefully to him, actively participate in the lesson, it is doable. This was my second course at BVA (previously NIWO training in December 2022) and again I really liked it.
HNW van SantenHNW van Santen
11:13 13 Jul 23
ADR Basis en Tank gevoelg bij BVA met als instructeur Seyfi. Cursus is veel informatie echter goede presentatiemiddelen alsmede een zeer goede en gedreven instructeur die echt weet waar hij het over heeft. Seyfi, hartelijk dank voor je goede "tips en trucs" Als je goed naar hem luisterd, actief meedoet in de les is het te doen. Dit was mijn tweede cursus bij BVA (eerder NIWO-opleiding in december 2022) en is opnieuw goed bevallen.
Ton HeselTon Hesel
15:52 11 Jul 23
Prima opleidingsinstituut de combinatie van klassikaal les en gelijk daarna op dezelfde dag examen doen werkte voor mij prima.
TomTom
14:54 11 Jul 23
Mister has a lot of patience and takes the time for all students, sufficient teaching material for the exam and certainly worth the moneyThanks again!!Best regardsDilhan yilmaz
TomTom
14:54 11 Jul 23
Meneer heeft veel geduld en neemt de tijd voor alle leerlingen voldoende lesstof voor het examen en zeker het geld waardNogmaals bedankt!!MvgDilhan yilmaz
Johannes SeepmaJohannes Seepma
11:34 17 Jun 23
Toen ik recensies opzocht over dit bedrijf had ik mijn twijfels het leek te mooi om waar te zijn. Maar niks was minder waard. Ze leren je wat je moet leren echt top binnen een no time mijn ondernemersdiplomaBedankt heren
Johannes SeepmaJohannes Seepma
11:34 17 Jun 23
When I looked up reviews about this company I had my doubts it seemed too good to be true. But nothing was worth less. They teach you what you need to learn really great in no time my entrepreneurial diplomaThanks gentlemen
Deniz GurisikDeniz Gurisik
18:28 16 Jun 23
Top opleiding!!👍👌. Na mijn vrachtwagen diploma, ook de bus ondernemersdiploma hier gehaald. Niks anders dan eerder gewend. Helder, kort en krachtig 💪 opleiding. Met als resultaat natuurlijk in 1x slagen 🎉🎉
Deniz GurisikDeniz Gurisik
18:28 16 Jun 23
Top training!!👍👌. After my truck diploma, also obtained the bus entrepreneur diploma here. Nothing different than before. Clear, short and powerful 💪 training. With the result of course succeeding in 1 x 🎉🎉
K MontanaK Montana
13:06 16 Jun 23
Bedankt heren voor alle cursussen en aandacht! Mijn NIWO diploma binnen 10 dagen gehaald zonder enig herkansing, mede dankzij de heren die les gaven. Zeer professioneel en duidelijk. Beetje aandacht erbij en het is zo gedaan! Zeker een aanrader🙏🏼
K MontanaK Montana
13:06 16 Jun 23
Thank you gentlemen for all the courses and attention! Got my NIWO diploma within 10 days without any resits, thanks in part to the gentlemen who taught. Very professional and clear. A little attention and it's done in no time! Definitely recommended 🙏🏼
MrDelisen187MrDelisen187
11:50 08 Jun 23
Passed 4 of the 6 niwo exams in 1 go.(2 I was exempt). Top trainer, highly recommended.
js_loader
×