Rijbewijs C

Vrachtauto theorie

Neem het stuur in eigen handen en wordt in 6 dagen transport ondernemer!

Beroepsvervoer Academie verzorgt opleidingen voor het behalen van de vakbekwaamheidsdiploma. Hiermee voldoet u aan één van de eisen om uw EURO vergunning aan te vragen bij de NIWO. Voordat u aan de slag kunt als transport ondernemer moet u of wanneer u uw transport bedrijf wilt starten, moet u in het bezit zijn van zo een EURO vergunning.

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

Rijbewijs C vrachtauto

Vrachtwagenchauffeur zijn is een geweldige manier om de wereld te zien en ondertussen uw brood te verdienen. Als u geïnteresseerd bent in het worden van een vrachtwagenchauffeur, zijn er een paar dingen die u moet weten. Vrachtwagenrijbewijzen kunnen van land tot land verschillen, dus het is belangrijk dat u begrijpt wat er nodig is om in Nederland te mogen rijden. Bij de Beroepsvervoer Academie leggen we u graag alles uit over het vrachtwagen rijbewijs C Nederland!

Hoe wordt u vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur in Nederland te worden, moet u een vrachtwagen rijbewijs (C) halen. U kunt dit doen door een erkende opleiding te volgen bij een beroeps rijschool of een rij academie. De gemiddelde kosten van een dergelijke cursus liggen rond de € 2600, maar de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de lengte en de intensiteit van de cursus. Nadat u met succes geslaagd bent na de opleiding kunt u rijexamen doen bij een Nederlandse rijschool.

Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs (C). Met dit rijbewijs mag u vrachtwagens besturen met een gewicht tussen de 3500 tot 7500 kilo.

Veelgestelde vragen Rijbewijs C

Vind snel een antwoord op je vragen

Om in Nederland het vrachtwagenrijbewijs C te halen, moet u slagen voor een theorie-examen. Dit theorie-examen heet RVM en staat voor Reglement Verkeersregels en Techniek. Het RVM bestaat uit 65 vragen en duurt 75 minuten.

U bent geslaagd voor het theorie-examen RVM als u ten minste 52 vragen goed hebt beantwoord. U krijgt uw uitslag direct na het examen. Als u niet geslaagd bent, kunt u het examen na twee weken opnieuw afleggen.

Het V2C (theorie examen deel II, administratie) is een examen dat de kennis van de kandidaat op het gebied van goederenvervoer toetst. Het VOC bestaat uit 50 vragen en duurt 75 minuten. V2C theorie examen is verplicht als u voor uw Rijbewijs C of C1 wilt gaan.

Dit theorie examen is een aanvulling op het V2C theorie examen administratie. Binnen dit examen krijgt u 3 cases, verdeeld over 15 multiplechoicevragen. In totaal krijgt u dus 45 vragen, waarvan u er 36 goed moet beantwoorden om te slagen voor het V3C examen.

In Nederland kunnen de kosten voor een vrachtwagenrijbewijs variëren, afhankelijk van het type rijbewijs dat u nodig hebt en de rijschool die u bezoekt. Voor een standaard vrachtwagen rijbewijs, kunt u verwachten om ongeveer € 2.500 te betalen. Echter, als u een extra vergunning nodig heeft voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zullen de kosten hoger zijn.

De prijs gaat ook omhoog als u een speciale vergunning nodig hebt om in stedelijke gebieden te rijden. De gemiddelde prijs van een vrachtwagenrijbewijs in Nederland is € 2.700. Er zijn veel scholen die vrachtwagen cursussen aanbieden, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen om de beste voor u te vinden. Bij het kiezen van een school, moet u rekening houden met de kwaliteit van het onderwijs, evenals de prijs.

Bij de Beroepsvervoer academie kunt u al vanaf €1900 uw vrachtwagenrijbewijs halen! Een zeer scherp tarief, meld u daarom vandaag nog aan via onze website en start met lessen om uw rijbewijs C te behalen.

Zodra u een gezondheidsverklaring heeft, kunt u gaan beginnen met lessen volgen voor het behalen van uw rijbewijs C. Met dit rijbewijs mag u motorrijtuigen besturen waarvan de maximum massa 3500 kg bedraagt. Aangezien dit een behoorlijk gewicht is, kan het fataal aflopen in het verkeer als u niet over de juiste vaardigheden beschikt. Als u niet de juiste kennis en begeleiding krijgt zou het heel snel mis kunnen gaan, maar gelukkig hebben wij bij Beroepsvervoer Academie alles wat u nodig heeft om u zo goed mogelijk klaar te stomen. Wij zorgen er uiteindelijk voor dat u weg gaat met alle kennis en tips die wij voor u klaar hebben staan.

Voordat u gaat het rijbewijs C gaat aanvragen zijn er een aantal voorwaarden waar u zich aan moet houden:

 • Voor de aanvraag met code 95 moet u minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Aanvragen zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar oud zijn.
 • U moet ook in bezit zijn van een rijbewijs B.

Er zijn een aantal punten waarop u getoetst wordt:

 • Rijklaar controle
 • Professioneel rijgedrag
 • Uw verkeersgedrag tijdens het rijden
 • De bijzondere verrichtingen
 • Ergonomie en veiligheid

Als u het theorie examen gaat maken zijn er twee delen waarmee u te maken gaat krijgen

Het eerste deel verkeer en techniek hier zult u vragen krijgen over:

 • Gedragsregels
 • Verkeerswetgeving
 • Functie en werking verkeerstechniek

Het tweede deel zal gaan over administratie met vragen over:

 • Veiligheidsaspecten
 • Milieuaspecten
 • Relevante bepalingen van de arbeidstijdenwet en het arbeidstijdenbesluit vervoer
 • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Beide uitslagen zullen twee jaar lang geldig zijn en heeft u dus genoeg tijd om uw praktijk te behalen. Bij Beroepsvervoer Academie wordt u niet in het diepe gegooid, maar staan wij voor u klaar. Hier wordt u op elke mogelijke manier geholpen om uw rijbewijs C te behalen. Wij zorgen ervoor dat u alle benodigde kennis heeft vergaard voordat u naar het CBR gaat voor het afleggen van het examen.

 

Voor het vrachtwagenrijbewijs zijn er twee varianten die u kunt behalen, namelijk rijbewijs C en C1, maar wat is het verschil eigenlijk tussen deze twee? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is dus zo dat u met een rijbewijs C1 alleen goederen kunt vervoeren met een maximum gewicht van 3500 kg. Als wij kijken naar rijbewijs C mag u alles vervoeren wat zwaarder weegt dan 3500 kg.

Vragen over Rijbewijs C of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

Berkahgh bgBerkahgh bg
06:13 19 Sep 23
I passed my Niwo within 1 month and I would like to give my compliments to the teacher Arif.Good job, keep it up!
Berkahgh bgBerkahgh bg
06:13 19 Sep 23
Heb me Niwo binnen 1 maand gehaald graag wil ik mijn complimenten geven aan de docent Arif.Goed bezig ga zo door!
AtexAtex
22:18 11 Sep 23
Taking your truck theory course was fun man. With all those foreigners in the class and a Turkish teacher, it's just a lot of fun.
AtexAtex
22:18 11 Sep 23
Bij jullie theorie cursus doen voor vrachtwagen was leuk man. Met al die buitenlanders in de klas, en turkse leraar gewoon gezellig man.
Emile de VriesEmile de Vries
08:11 30 Jul 23
Lessen volgen goed op de examenvragen.Goed opletten tijdens de les en dan kan iedereen het examen halen.
Emile de VriesEmile de Vries
08:11 30 Jul 23
Lessons follow the exam questions well.Pay close attention during class and then everyone can pass the exam.
Birol BurkanBirol Burkan
16:35 17 Jul 23
Ik ben zeer tevreden over mijn ervaring op de academie. De docenten zijn zeer bekwaam en gepassioneerd in hun vakgebied. Zeker een aanrader!
Birol BurkanBirol Burkan
16:35 17 Jul 23
I am very satisfied with my experience at the academy. The teachers are highly skilled and passionate in their field. Highly recommended!
HNW van SantenHNW van Santen
11:13 13 Jul 23
ADR Basic and Tank sensitive at BVA with Seyfi as instructor. Course is a lot of information, but good presentation tools as well as a very good and passionate instructor who really knows what he is talking about. Seyfi, thank you very much for your good "tips and tricks" If you listen carefully to him, actively participate in the lesson, it is doable. This was my second course at BVA (previously NIWO training in December 2022) and again I really liked it.
HNW van SantenHNW van Santen
11:13 13 Jul 23
ADR Basis en Tank gevoelg bij BVA met als instructeur Seyfi. Cursus is veel informatie echter goede presentatiemiddelen alsmede een zeer goede en gedreven instructeur die echt weet waar hij het over heeft. Seyfi, hartelijk dank voor je goede "tips en trucs" Als je goed naar hem luisterd, actief meedoet in de les is het te doen. Dit was mijn tweede cursus bij BVA (eerder NIWO-opleiding in december 2022) en is opnieuw goed bevallen.
Ton HeselTon Hesel
15:52 11 Jul 23
Prima opleidingsinstituut de combinatie van klassikaal les en gelijk daarna op dezelfde dag examen doen werkte voor mij prima.
TomTom
14:54 11 Jul 23
Mister has a lot of patience and takes the time for all students, sufficient teaching material for the exam and certainly worth the moneyThanks again!!Best regardsDilhan yilmaz
TomTom
14:54 11 Jul 23
Meneer heeft veel geduld en neemt de tijd voor alle leerlingen voldoende lesstof voor het examen en zeker het geld waardNogmaals bedankt!!MvgDilhan yilmaz
Johannes SeepmaJohannes Seepma
11:34 17 Jun 23
Toen ik recensies opzocht over dit bedrijf had ik mijn twijfels het leek te mooi om waar te zijn. Maar niks was minder waard. Ze leren je wat je moet leren echt top binnen een no time mijn ondernemersdiplomaBedankt heren
Johannes SeepmaJohannes Seepma
11:34 17 Jun 23
When I looked up reviews about this company I had my doubts it seemed too good to be true. But nothing was worth less. They teach you what you need to learn really great in no time my entrepreneurial diplomaThanks gentlemen
Deniz GurisikDeniz Gurisik
18:28 16 Jun 23
Top opleiding!!👍👌. Na mijn vrachtwagen diploma, ook de bus ondernemersdiploma hier gehaald. Niks anders dan eerder gewend. Helder, kort en krachtig 💪 opleiding. Met als resultaat natuurlijk in 1x slagen 🎉🎉
Deniz GurisikDeniz Gurisik
18:28 16 Jun 23
Top training!!👍👌. After my truck diploma, also obtained the bus entrepreneur diploma here. Nothing different than before. Clear, short and powerful 💪 training. With the result of course succeeding in 1 x 🎉🎉
K MontanaK Montana
13:06 16 Jun 23
Bedankt heren voor alle cursussen en aandacht! Mijn NIWO diploma binnen 10 dagen gehaald zonder enig herkansing, mede dankzij de heren die les gaven. Zeer professioneel en duidelijk. Beetje aandacht erbij en het is zo gedaan! Zeker een aanrader🙏🏼
K MontanaK Montana
13:06 16 Jun 23
Thank you gentlemen for all the courses and attention! Got my NIWO diploma within 10 days without any resits, thanks in part to the gentlemen who taught. Very professional and clear. A little attention and it's done in no time! Definitely recommended 🙏🏼
MrDelisen187MrDelisen187
11:50 08 Jun 23
Passed 4 of the 6 niwo exams in 1 go.(2 I was exempt). Top trainer, highly recommended.
js_loader
×