Rijbewijs C vrachtauto

Vrachtwagenchauffeur zijn is een geweldige manier om de wereld te zien en ondertussen uw brood te verdienen. Als u geïnteresseerd bent in het worden van een vrachtwagenchauffeur, zijn er een paar dingen die u moet weten. Vrachtwagenrijbewijzen kunnen van land tot land verschillen, dus het is belangrijk dat u begrijpt wat er nodig is om in Nederland te mogen rijden. Bij de Beroepsvervoer Academie leggen we u graag alles uit over het vrachtwagen rijbewijs C Nederland!

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

5000

GESLAAGDEN

12

JAAR ERVARING

94

GEMIDDELDE SLAGINGSPERCENTAGE

Hoe wordt u vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur in Nederland te worden, moet u een vrachtwagen rijbewijs (C) halen. U kunt dit doen door een erkende opleiding te volgen bij een beroeps rijschool of een rij academie. De gemiddelde kosten van een dergelijke cursus liggen rond de € 2600, maar de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de lengte en de intensiteit van de cursus. Nadat u met succes geslaagd bent na de opleiding kunt u rijexamen doen bij een Nederlandse rijschool.

Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs (C). Met dit rijbewijs mag u vrachtwagens besturen met een gewicht tussen de 3500 tot 7500 kilo.

RVM 1 theorie examen - Rijbewijs C

Om in Nederland het vrachtwagenrijbewijs C te halen, moet u slagen voor een theorie-examen. Dit theorie-examen heet RVM en staat voor Reglement Verkeersregels en Techniek. Het RVM bestaat uit 65 vragen en duurt 75 minuten.

Wanneer ben ik geslaagd voor het RVM 1 Theorie examen?

U bent geslaagd voor het theorie-examen RVM als u ten minste 52 vragen goed hebt beantwoord. U krijgt uw uitslag direct na het examen. Als u niet geslaagd bent, kunt u het examen na twee weken opnieuw afleggen.

V2C theorie examen administratie

Het V2C (theorie examen deel II, administratie) is een examen dat de kennis van de kandidaat op het gebied van goederenvervoer toetst. Het VOC bestaat uit 50 vragen en duurt 75 minuten. V2C theorie examen is verplicht als u voor uw Rijbewijs C of C1 wilt gaan.

V3C theorie examen code 95 en cases

Dit theorie examen is een aanvulling op het V2C theorie examen administratie. Binnen dit examen krijgt u 3 cases, verdeeld over 15 multiplechoicevragen. In totaal krijgt u dus 45 vragen, waarvan u er 36 goed moet beantwoorden om te slagen voor het V3C examen.

Wat kost een rijbewijs C?

In Nederland kunnen de kosten voor een vrachtwagenrijbewijs variëren, afhankelijk van het type rijbewijs dat u nodig hebt en de rijschool die u bezoekt. Voor een standaard vrachtwagen rijbewijs, kunt u verwachten om ongeveer € 2.500 te betalen. Echter, als u een extra vergunning nodig heeft voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zullen de kosten hoger zijn.

De prijs gaat ook omhoog als u een speciale vergunning nodig hebt om in stedelijke gebieden te rijden. De gemiddelde prijs van een vrachtwagenrijbewijs in Nederland is € 2.700. Er zijn veel scholen die vrachtwagen cursussen aanbieden, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen om de beste voor u te vinden. Bij het kiezen van een school, moet u rekening houden met de kwaliteit van het onderwijs, evenals de prijs.

Bij de Beroepsvervoer academie kunt u al vanaf €1900 uw vrachtwagenrijbewijs halen! Een zeer scherp tarief, meld u daarom vandaag nog aan via onze website en start met lessen om uw rijbewijs C te behalen.

Rijbewijs C mogelijkheden 

Zodra u een gezondheidsverklaring heeft, kunt u gaan beginnen met lessen volgen voor het behalen van uw rijbewijs C. Met dit rijbewijs mag u motorrijtuigen besturen waarvan de maximum massa 3500 kg bedraagt. Aangezien dit een behoorlijk gewicht is, kan het fataal aflopen in het verkeer als u niet over de juiste vaardigheden beschikt. Als u niet de juiste kennis en begeleiding krijgt zou het heel snel mis kunnen gaan, maar gelukkig hebben wij bij Beroepsvervoer Academie alles wat u nodig heeft om u zo goed mogelijk klaar te stomen. Wij zorgen er uiteindelijk voor dat u weg gaat met alle kennis en tips die wij voor u klaar hebben staan. 

Voorwaarden vrachtauto rijbewijs C 

Voordat u gaat het rijbewijs C gaat aanvragen zijn er een aantal voorwaarden waar u zich aan moet houden: 

 • Voor de aanvraag met code 95 moet u minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Aanvragen zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar oud zijn. 
 • U moet ook in bezit zijn van een rijbewijs B. 

Wat wordt er getoetst tijdens de praktijk? 

Er zijn een aantal punten waarop u getoetst wordt: 

 

 • Rijklaar controle
 • Professioneel rijgedrag
 • Uw verkeersgedrag tijdens het rijden
 • De bijzondere verrichtingen
 • Ergonomie en veiligheid

Wat wordt er getoetst tijdens het theorie examen? 

Als u het theorie examen gaat maken zijn er twee delen waarmee u te maken gaat krijgen 

Het eerste deel verkeer en techniek hier zult u vragen krijgen over:

 • Gedragsregels 
 • Verkeerswetgeving 
 • Functie en werking verkeerstechniek

Het tweede deel zal gaan over administratie met vragen over: 

 • Veiligheidsaspecten
 • Milieuaspecten
 • Relevante bepalingen van de arbeidstijdenwet en het arbeidstijdenbesluit vervoer
 • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Beide uitslagen zullen twee jaar lang geldig zijn en heeft u dus genoeg tijd om uw praktijk te behalen. Bij Beroepsvervoer Academie wordt u niet in het diepe gegooid, maar staan wij voor u klaar. Hier wordt u op elke mogelijke manier geholpen om uw rijbewijs C te behalen. Wij zorgen ervoor dat u alle benodigde kennis heeft vergaard voordat u naar het CBR gaat voor het afleggen van het examen. 

Verschil tussen rijbewijs C en C1

Voor het vrachtwagenrijbewijs zijn er twee varianten die u kunt behalen, namelijk rijbewijs C en C1, maar wat is het verschil eigenlijk tussen deze twee? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is dus zo dat u met een rijbewijs C1 alleen goederen kunt vervoeren met een maximum gewicht van 3500 kg. Als wij kijken naar rijbewijs C mag u alles vervoeren wat zwaarder weegt dan 3500 kg.

Contact

Heeft u vragen over het behalen van uw rijbewijs C of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 020-334 64 53 of mailen naar info@beroepsvervoeracademie.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op locatie waar u gratis kunt parkeren. Adres: Burgemeester van Leeuwenlaan 7, 1064 KJ Amsterdam. Volg ons ook op Facebook om niks te missen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2022 Beroepsvervoer Academie B.V. - Alle rechten voorbehoudenAlgemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring
has been added to the cart. View Cart
×
});