Rijbewijs C

Vrachtauto theorie

Neem het stuur in eigen handen en wordt in 6 dagen transport ondernemer!

Beroepsvervoer Academie verzorgt opleidingen voor het behalen van de vakbekwaamheidsdiploma. Hiermee voldoet u aan één van de eisen om uw EURO vergunning aan te vragen bij de NIWO. Voordat u aan de slag kunt als transport ondernemer moet u of wanneer u uw transport bedrijf wilt starten, moet u in het bezit zijn van zo een EURO vergunning.

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

Rijbewijs C vrachtauto

Vrachtwagenchauffeur zijn is een geweldige manier om de wereld te zien en ondertussen uw brood te verdienen. Als u geïnteresseerd bent in het worden van een vrachtwagenchauffeur, zijn er een paar dingen die u moet weten. Vrachtwagenrijbewijzen kunnen van land tot land verschillen, dus het is belangrijk dat u begrijpt wat er nodig is om in Nederland te mogen rijden. Bij de Beroepsvervoer Academie leggen we u graag alles uit over het vrachtwagen rijbewijs C Nederland!

Hoe wordt u vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur in Nederland te worden, moet u een vrachtwagen rijbewijs (C) halen. U kunt dit doen door een erkende opleiding te volgen bij een beroeps rijschool of een rij academie. De gemiddelde kosten van een dergelijke cursus liggen rond de € 2600, maar de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de lengte en de intensiteit van de cursus. Nadat u met succes geslaagd bent na de opleiding kunt u rijexamen doen bij een Nederlandse rijschool.

Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs (C). Met dit rijbewijs mag u vrachtwagens besturen met een gewicht tussen de 3500 tot 7500 kilo.

Veelgestelde vragen Rijbewijs C

Vind snel een antwoord op je vragen

Om in Nederland het vrachtwagenrijbewijs C te halen, moet u slagen voor een theorie-examen. Dit theorie-examen heet RVM en staat voor Reglement Verkeersregels en Techniek. Het RVM bestaat uit 65 vragen en duurt 75 minuten.

U bent geslaagd voor het theorie-examen RVM als u ten minste 52 vragen goed hebt beantwoord. U krijgt uw uitslag direct na het examen. Als u niet geslaagd bent, kunt u het examen na twee weken opnieuw afleggen.

Het V2C (theorie examen deel II, administratie) is een examen dat de kennis van de kandidaat op het gebied van goederenvervoer toetst. Het VOC bestaat uit 50 vragen en duurt 75 minuten. V2C theorie examen is verplicht als u voor uw Rijbewijs C of C1 wilt gaan.

Dit theorie examen is een aanvulling op het V2C theorie examen administratie. Binnen dit examen krijgt u 3 cases, verdeeld over 15 multiplechoicevragen. In totaal krijgt u dus 45 vragen, waarvan u er 36 goed moet beantwoorden om te slagen voor het V3C examen.

In Nederland kunnen de kosten voor een vrachtwagenrijbewijs variëren, afhankelijk van het type rijbewijs dat u nodig hebt en de rijschool die u bezoekt. Voor een standaard vrachtwagen rijbewijs, kunt u verwachten om ongeveer € 2.500 te betalen. Echter, als u een extra vergunning nodig heeft voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zullen de kosten hoger zijn.

De prijs gaat ook omhoog als u een speciale vergunning nodig hebt om in stedelijke gebieden te rijden. De gemiddelde prijs van een vrachtwagenrijbewijs in Nederland is € 2.700. Er zijn veel scholen die vrachtwagen cursussen aanbieden, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen om de beste voor u te vinden. Bij het kiezen van een school, moet u rekening houden met de kwaliteit van het onderwijs, evenals de prijs.

Bij de Beroepsvervoer academie kunt u al vanaf €1900 uw vrachtwagenrijbewijs halen! Een zeer scherp tarief, meld u daarom vandaag nog aan via onze website en start met lessen om uw rijbewijs C te behalen.

Zodra u een gezondheidsverklaring heeft, kunt u gaan beginnen met lessen volgen voor het behalen van uw rijbewijs C. Met dit rijbewijs mag u motorrijtuigen besturen waarvan de maximum massa 3500 kg bedraagt. Aangezien dit een behoorlijk gewicht is, kan het fataal aflopen in het verkeer als u niet over de juiste vaardigheden beschikt. Als u niet de juiste kennis en begeleiding krijgt zou het heel snel mis kunnen gaan, maar gelukkig hebben wij bij Beroepsvervoer Academie alles wat u nodig heeft om u zo goed mogelijk klaar te stomen. Wij zorgen er uiteindelijk voor dat u weg gaat met alle kennis en tips die wij voor u klaar hebben staan.

Voordat u gaat het rijbewijs C gaat aanvragen zijn er een aantal voorwaarden waar u zich aan moet houden:

 • Voor de aanvraag met code 95 moet u minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Aanvragen zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar oud zijn.
 • U moet ook in bezit zijn van een rijbewijs B.

Er zijn een aantal punten waarop u getoetst wordt:

 • Rijklaar controle
 • Professioneel rijgedrag
 • Uw verkeersgedrag tijdens het rijden
 • De bijzondere verrichtingen
 • Ergonomie en veiligheid

Als u het theorie examen gaat maken zijn er twee delen waarmee u te maken gaat krijgen

Het eerste deel verkeer en techniek hier zult u vragen krijgen over:

 • Gedragsregels
 • Verkeerswetgeving
 • Functie en werking verkeerstechniek

Het tweede deel zal gaan over administratie met vragen over:

 • Veiligheidsaspecten
 • Milieuaspecten
 • Relevante bepalingen van de arbeidstijdenwet en het arbeidstijdenbesluit vervoer
 • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Beide uitslagen zullen twee jaar lang geldig zijn en heeft u dus genoeg tijd om uw praktijk te behalen. Bij Beroepsvervoer Academie wordt u niet in het diepe gegooid, maar staan wij voor u klaar. Hier wordt u op elke mogelijke manier geholpen om uw rijbewijs C te behalen. Wij zorgen ervoor dat u alle benodigde kennis heeft vergaard voordat u naar het CBR gaat voor het afleggen van het examen.

 

Voor het vrachtwagenrijbewijs zijn er twee varianten die u kunt behalen, namelijk rijbewijs C en C1, maar wat is het verschil eigenlijk tussen deze twee? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is dus zo dat u met een rijbewijs C1 alleen goederen kunt vervoeren met een maximum gewicht van 3500 kg. Als wij kijken naar rijbewijs C mag u alles vervoeren wat zwaarder weegt dan 3500 kg.

Vragen over Rijbewijs C of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

Haviedj DhonreHaviedj Dhonre
13:17 09 Feb 23
A little late, but definitely worth a review and 5 stars. Emre is the owner and a gem. The teachers are also top, good explanation and most of them pass 99% in 1 go. As far as I'm concerned, this is the best training center for achieving your niwo and your code 95. Thank you Emre and team BVA.
Haviedj DhonreHaviedj Dhonre
13:17 09 Feb 23
Een beetje laat,maar zeker een review en 5 sterren waard. Emre is de eigenaar en een topper. De docenten zijn ook top,goede uitleg en de meesten 99% slagen in 1 keer. Wat mij betreft,is dit de beste opleidingscentrum voor het behalen van je niwo en je code 95. Dank je wel Emre en team BVA.
Mazlum CangizMazlum Cangiz
17:48 03 Feb 23
Alles altijd tot in de puntjes geregeld, zelfs helemaal vanuit brabant de moeite waard. Bedankt Emre en team BVA!
C00LC00L
20:10 02 Feb 23
Really don't understand how they get 5 stars?!? (Probably all friends of each other) Respect to the turk who is giving the courses but with his broken Dutch I think it's great that there are so many graduates me and 3 friends have followed a total of 2 courses at BVA (NIWO) but what was taught to us during the course did not come across at all with the theory exams. Very bad and certainly not recommended and drove all the way from Beek en Donk !!!!!!!!!
C00LC00L
20:10 02 Feb 23
Begrijp echt niet hoe ze aan 5sterren komen?!? (Vast allemaal vriendjes van elkaar) Respect aan de turk die de cursussen aan het geven is maar met zijn gebroken Nederlands vindt ik het toch knap dat er zo veel geslaagden zijn ik en nog 3 vrienden hebben totaal 2 cursussen gevolgd bij BVA (NIWO) maar wat er tijdens de cursus aan ons is geleerd kwam helemaal niet over heen met de theorie examens. Zeer slecht en zeker géén aanrader en nog helemaal vanuit Beek en Donk gereden !!!!!!!!!
Bart KrulBart Krul
15:07 15 Jan 23
Bedankt BVA! Dankzij jullie alle examens in 1x behaald. Een echte aanrader voor het behalen van je benodigde papieren! Super opleider!!
Bart KrulBart Krul
15:07 15 Jan 23
Thanks BVA! Thanks to you passed all exams in 1 x. Highly recommended for obtaining your necessary papers! Super trainer!!
Betty de RuiterBetty de Ruiter
18:19 12 Jan 23
Trained by the various BVA instructors in such a way that I passed the six exams for obtaining the certificate of professional competence for the transport of goods by road in one go. In addition, the planning was also extremely tight, so that everything ran smoothly.
Betty de RuiterBetty de Ruiter
18:19 12 Jan 23
Door de verschillende instructeurs van BVA dusdanig opgeleid dat ik voor de zes examens voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg, in één keer ben geslaagd. Daarnaast was de planning ook uitermate strak geregeld waardoor alles op rolletjes liep.
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Dankjewel aan alle moeite die jullie hebben ingestoken in mij dank zij jullie ben ik geslaagd voor me niwo ik raad t iedereen aan om contact op te nemen met bva goede lesstoffen en leraren arif abi bedankt voor de laatste zet om te slagen top bedrijf
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Thank you to all the effort you put into me thanks to you I passed my niwo I advise everyone to contact bva good teaching materials and teachers arif abi thanks for the last move to succeed top company
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Goede en vakbekwame docent(en).Communicatie zowel vanaf het instituut (Furkan) als met de docenten is helder en doelgericht. Ga zo door. Als ik weer een opleiding zou gaan volgen die jullie aanbieden, rij ik er weer voor naar Amsterdam.
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Good and skilled teacher(s).Communication both from the institute (Furkan) and with the teachers is clear and goal-oriented. Keep it up. If I were to follow a course that you offer again, I would drive to Amsterdam again.
Battels TradingBattels Trading
09:47 06 Oct 22
Alle 6 vakken 1e keer gehaald.Duidelijke lessen en top opleiders!Aanrader!
Nicky SpeetsNicky Speets
09:35 06 Oct 22
Duidelijke manier van lesgeven, en goede voorbereiding op de examens! Alles in 1 keer gehaald dankzij deze opleider. Aanrader!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Just passed my Truck theory, got a really good lesson. Years ago had also done a taxi training with them. Their new location is also top notch and looks neat and luxurious. Good classes, nice teachers. Thanks again!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Zojuist geslaagd voor mijn Vrachtauto theorie, echt goed les gekregen. Had jaren terug ook bij hun een taxi opleiding gedaan. Hun nieuwe locatie is ook top ziet er verzorgd en luxe uit. Goede lessen, aardige docenten. Bedankt weer!!
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
js_loader
×