Rijbewijs C

Vrachtauto theorie

Neem het stuur in eigen handen en wordt in 6 dagen transport ondernemer!

Beroepsvervoer Academie verzorgt opleidingen voor het behalen van de vakbekwaamheidsdiploma. Hiermee voldoet u aan één van de eisen om uw EURO vergunning aan te vragen bij de NIWO. Voordat u aan de slag kunt als transport ondernemer moet u of wanneer u uw transport bedrijf wilt starten, moet u in het bezit zijn van zo een EURO vergunning.

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

Rijbewijs C vrachtauto

Vrachtwagenchauffeur zijn is een geweldige manier om de wereld te zien en ondertussen uw brood te verdienen. Als u geïnteresseerd bent in het worden van een vrachtwagenchauffeur, zijn er een paar dingen die u moet weten. Vrachtwagenrijbewijzen kunnen van land tot land verschillen, dus het is belangrijk dat u begrijpt wat er nodig is om in Nederland te mogen rijden. Bij de Beroepsvervoer Academie leggen we u graag alles uit over het vrachtwagen rijbewijs C Nederland!

Hoe wordt u vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur in Nederland te worden, moet u een vrachtwagen rijbewijs (C) halen. U kunt dit doen door een erkende opleiding te volgen bij een beroeps rijschool of een rij academie. De gemiddelde kosten van een dergelijke cursus liggen rond de € 2600, maar de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de lengte en de intensiteit van de cursus. Nadat u met succes geslaagd bent na de opleiding kunt u rijexamen doen bij een Nederlandse rijschool.

Als u geslaagd bent voor het rijexamen, krijgt u een vrachtwagenrijbewijs (C). Met dit rijbewijs mag u vrachtwagens besturen met een gewicht tussen de 3500 tot 7500 kilo.

Veelgestelde vragen Rijbewijs C

Vind snel een antwoord op je vragen

Om in Nederland het vrachtwagenrijbewijs C te halen, moet u slagen voor een theorie-examen. Dit theorie-examen heet RVM en staat voor Reglement Verkeersregels en Techniek. Het RVM bestaat uit 65 vragen en duurt 75 minuten.

U bent geslaagd voor het theorie-examen RVM als u ten minste 52 vragen goed hebt beantwoord. U krijgt uw uitslag direct na het examen. Als u niet geslaagd bent, kunt u het examen na twee weken opnieuw afleggen.

Het V2C (theorie examen deel II, administratie) is een examen dat de kennis van de kandidaat op het gebied van goederenvervoer toetst. Het VOC bestaat uit 50 vragen en duurt 75 minuten. V2C theorie examen is verplicht als u voor uw Rijbewijs C of C1 wilt gaan.

Dit theorie examen is een aanvulling op het V2C theorie examen administratie. Binnen dit examen krijgt u 3 cases, verdeeld over 15 multiplechoicevragen. In totaal krijgt u dus 45 vragen, waarvan u er 36 goed moet beantwoorden om te slagen voor het V3C examen.

In Nederland kunnen de kosten voor een vrachtwagenrijbewijs variëren, afhankelijk van het type rijbewijs dat u nodig hebt en de rijschool die u bezoekt. Voor een standaard vrachtwagen rijbewijs, kunt u verwachten om ongeveer € 2.500 te betalen. Echter, als u een extra vergunning nodig heeft voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zullen de kosten hoger zijn.

De prijs gaat ook omhoog als u een speciale vergunning nodig hebt om in stedelijke gebieden te rijden. De gemiddelde prijs van een vrachtwagenrijbewijs in Nederland is € 2.700. Er zijn veel scholen die vrachtwagen cursussen aanbieden, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen om de beste voor u te vinden. Bij het kiezen van een school, moet u rekening houden met de kwaliteit van het onderwijs, evenals de prijs.

Bij de Beroepsvervoer academie kunt u al vanaf €1900 uw vrachtwagenrijbewijs halen! Een zeer scherp tarief, meld u daarom vandaag nog aan via onze website en start met lessen om uw rijbewijs C te behalen.

Zodra u een gezondheidsverklaring heeft, kunt u gaan beginnen met lessen volgen voor het behalen van uw rijbewijs C. Met dit rijbewijs mag u motorrijtuigen besturen waarvan de maximum massa 3500 kg bedraagt. Aangezien dit een behoorlijk gewicht is, kan het fataal aflopen in het verkeer als u niet over de juiste vaardigheden beschikt. Als u niet de juiste kennis en begeleiding krijgt zou het heel snel mis kunnen gaan, maar gelukkig hebben wij bij Beroepsvervoer Academie alles wat u nodig heeft om u zo goed mogelijk klaar te stomen. Wij zorgen er uiteindelijk voor dat u weg gaat met alle kennis en tips die wij voor u klaar hebben staan.

Voordat u gaat het rijbewijs C gaat aanvragen zijn er een aantal voorwaarden waar u zich aan moet houden:

 • Voor de aanvraag met code 95 moet u minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Aanvragen zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar oud zijn.
 • U moet ook in bezit zijn van een rijbewijs B.

Er zijn een aantal punten waarop u getoetst wordt:

 • Rijklaar controle
 • Professioneel rijgedrag
 • Uw verkeersgedrag tijdens het rijden
 • De bijzondere verrichtingen
 • Ergonomie en veiligheid

Als u het theorie examen gaat maken zijn er twee delen waarmee u te maken gaat krijgen

Het eerste deel verkeer en techniek hier zult u vragen krijgen over:

 • Gedragsregels
 • Verkeerswetgeving
 • Functie en werking verkeerstechniek

Het tweede deel zal gaan over administratie met vragen over:

 • Veiligheidsaspecten
 • Milieuaspecten
 • Relevante bepalingen van de arbeidstijdenwet en het arbeidstijdenbesluit vervoer
 • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Beide uitslagen zullen twee jaar lang geldig zijn en heeft u dus genoeg tijd om uw praktijk te behalen. Bij Beroepsvervoer Academie wordt u niet in het diepe gegooid, maar staan wij voor u klaar. Hier wordt u op elke mogelijke manier geholpen om uw rijbewijs C te behalen. Wij zorgen ervoor dat u alle benodigde kennis heeft vergaard voordat u naar het CBR gaat voor het afleggen van het examen.

 

Voor het vrachtwagenrijbewijs zijn er twee varianten die u kunt behalen, namelijk rijbewijs C en C1, maar wat is het verschil eigenlijk tussen deze twee? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is dus zo dat u met een rijbewijs C1 alleen goederen kunt vervoeren met een maximum gewicht van 3500 kg. Als wij kijken naar rijbewijs C mag u alles vervoeren wat zwaarder weegt dan 3500 kg.

Vragen over Rijbewijs C of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Dankjewel aan alle moeite die jullie hebben ingestoken in mij dank zij jullie ben ik geslaagd voor me niwo ik raad t iedereen aan om contact op te nemen met bva goede lesstoffen en leraren arif abi bedankt voor de laatste zet om te slagen top bedrijf
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Thank you to all the effort you put into me thanks to you I passed my niwo I advise everyone to contact bva good teaching materials and teachers arif abi thanks for the last move to succeed top company
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Goede en vakbekwame docent(en).Communicatie zowel vanaf het instituut (Furkan) als met de docenten is helder en doelgericht. Ga zo door. Als ik weer een opleiding zou gaan volgen die jullie aanbieden, rij ik er weer voor naar Amsterdam.
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Good and skilled teacher(s).Communication both from the institute (Furkan) and with the teachers is clear and goal-oriented. Keep it up. If I were to follow a course that you offer again, I would drive to Amsterdam again.
Battels TradingBattels Trading
09:47 06 Oct 22
Alle 6 vakken 1e keer gehaald.Duidelijke lessen en top opleiders!Aanrader!
Nicky SpeetsNicky Speets
09:35 06 Oct 22
Duidelijke manier van lesgeven, en goede voorbereiding op de examens! Alles in 1 keer gehaald dankzij deze opleider. Aanrader!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Just passed my Truck theory, got a really good lesson. Years ago had also done a taxi training with them. Their new location is also top notch and looks neat and luxurious. Good classes, nice teachers. Thanks again!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Zojuist geslaagd voor mijn Vrachtauto theorie, echt goed les gekregen. Had jaren terug ook bij hun een taxi opleiding gedaan. Hun nieuwe locatie is ook top ziet er verzorgd en luxe uit. Goede lessen, aardige docenten. Bedankt weer!!
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
MussMuss
13:01 29 Jun 22
What a convenience here, excellent classes and good service. I passed all my exams for my NIWO diploma and I definitely recommend this company to you. They know what they are talking about and from day 1 I had a good impression. Thank you!!
Kemal CangizKemal Cangiz
11:42 13 Jun 22
Top geslaagd voor al mijn vrachtwagen theorieën in 1 keer! Zeker een aanrader.
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
Ik geloof zelf niet dat ik het heb gehaald maar door de beroepsvervoer academie is het gelukt en ik ben zo dankbaar het is de best school ik ga binnenkort ook voor mijn taxi opleiding
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
I don't believe I made it myself but the professional transport academy made it work and I'm so grateful it's the best school I'm going to do my taxi training soon
Mehmet TuranMehmet Turan
15:14 12 May 22
Van begin tot eind goed begeleid met het behalen van mijn rijbewijzen. Zeker weten een aanrader!
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Aanrader! Ik vind beroepsvervoeracademie een zeer goede opleidingscentrum.. Ze zijn vakbekwaam, aarzel niet om de opleiding voor de niwo hier te starten. Beste mensen (mede leerlingen), jullie kunnen de 6 examen snel en voordelig bij hun ophalen, sjieke locatie en lekkere koffie.Ik hoop met dit review mensen duidelijk heb kunnen maken over de opleidingcentra. Groet Taskin
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Recommended! I think vocational transport academy is a very good training center. They are skilled, don't hesitate to start the training for the niwo here. Dear people (fellow students), you can pick up the 6 exam quickly and cheaply from them, chic location and delicious coffee.I hope this review has made it clear to people about the training centers. Greetings Taskin
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
Aan de telefoon word je super goed geholpen, wil je je diploma voor goederenvervoer over de weg behalen? Dan raad ik je Beroepsvervoer academie Amsterdam zeer zeker aan. Ze hebben mij geholpen om binnen 2 weken alle 6 de modules te behalen in 1 keer! Super team en super behulpzaam! Echte toppers nogmaals bedankt BVA Amsterdam!
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
You will be helped very well on the phone, do you want to obtain your diploma for road freight transport? Then I highly recommend Professional Transport Academy Amsterdam. They helped me to complete all 6 modules in 1 time within 2 weeks! Super team and super helpful! Real toppers thanks again BVA Amsterdam!
js_loader
×