NIWO Opleiding

Financieel Management

Haal uw Vakbekwaamheidsdiploma Transport
NIWO diploma in
6 dagen en wordt transport ondernemer!

Iedereen die het Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg wilt behalen moet 6 examens/modules afleggen bij het CBR. Alles omtrent de financiële zaken van een organisatie. Je weet na afloop precies hoe de administratieve zaken geregeld zijn en hoe je een organisatie gezond houdt.  

Ons gemiddelde slagingspercentage voor dit onderdeel is 94,5%!
94%

Examen Financieel Management

Vakbekwaamheid transportondernemers – De module Financieel Management examen is onderdeel van de zes modules die met succes afgerond moeten worden om in aanmerking te komen voor de eurovergunning.

De volgende onderdelen worden getoetst tijdens het examen.

 • Financiële administratie
 • De financiële dagboeken
 • Jaarrekening
 • Beoordelen jaarrekening
 • Belastingen
 • Financiering

Beroepsvervoer Academie leidt je op voor de getuigschrift van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal beroepsvervoer voor goederen op de weg van het CBR. Onder begeleiding van ervaren docenten zorgen wij er met een duidelijk en compleet opleidingsproject voor dat je zo snel mogelijk je ondernemersdiploma haalt.

Op onze overzichtspagina vind je alle beschikbare cursusdata en tarieven. Wilt u direct starten of heeft u vragen over onze NIWO opleiding, twijfelt u dan niet en neem direct contact met ons op. Je bereikt ons gemakkelijk per mail op info@beroepsvervoeracademie.nl. Je kunt ons ook bellen op 020 - 334 64 53.

Financieel Management

490,-
+ CBR examenkosten: € 182,85
Geen huiswerk of dure boeken
Zelfde dag les én examen
>94,5% Slagingspercentage
Niet gelukt? U heeft lesgarantie!

Genoemde tarieven zijn exclusief CBR examens en vrijgesteld van BTW.

Alle beroepsopleidingen zijn 100% fiscaal aftrekbaar! SOOB-subsidie is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Ruim 12 jaar ervaring! Waar wacht u nog op?

Veelgestelde vragen Financieel Management

Vind snel een antwoord op je vragen

Het is belangrijk dat wanneer u als transport ondernemer aan de slag gaat, u precies hoe administratieve zaken zijn geregeld. Daarom krijgt u met name vragen over onder andere;

 • de financiële administratie
 • de financiële dagboeken
 • de jaarrekening

Het examen duurt 90 minuten en ziet er als volgt uit:

 • 10 meerkeuze vragen over financiële administratie, dagboeken, belastingen en financiering
 • 10 meerkeuzevragen over de beoordeling van jaarstukken
 • 12 meerkeuze-sleepvragen over de kolommenbalans en 1 invulvraag over de berekening van het eigen vermogen.

De toekenning van punten per vraag varieert van 1 tot 4. Het totaal te behalen punten is 100. U bent geslaagd als u 55% van het totaal aantal punten heeft behaald.

De uitslag is 5 jaar geldig.

U dient een geldig identiteitsbewijs en uw reserveringsbrief (oproepkaart) mee te nemen naar het CBR examen. Indien u nog geen oproepbrief heeft kunt u deze bij ons opvragen, neem hiervoor contact op via telefoonnummer: 0203346453

Een rekenmachine type Ibico 082X krijgt u tijdens het examen van het CBR te leen.

Dit kan via uw opleider of u kunt het ook zelf reserveren via Mijn CBR. U heeft hiervoor DigiD inlogcodes nodig. Ons advies is altijd om via uw opleider te reserveren, dit heeft te maken met de beschikbaarheid en flexibiliteit van de examendata.

Het examen FINANCIEEL MANAGEMENT kost: € 148,25
Wij berekenen geen reserveringskosten.

U kunt bij elke CBR in heel Nederland dit examen afleggen. Overleg met uw docent wat voor u het beste uitkomt.

De toekenning van punten per vraag varieert van 1 tot 4. Het totaal te behalen punten is 100. U bent geslaagd als u 55% van het totaal aantal punten heeft behaald.

Direct na het examen.

Het theorie examen voor ondernemers hebben een geldigheidsduur van 5 jaar. Dat betekent dat u binnen 5 jaar moet slagen voor 6 examens. De opleiding is bij ons 1 jaar geldig, u dient dus binnen 1 jaar klaar te zijn met alle examens. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit in overleg verlengen met 3 maanden.

In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een SOOB subsidie voor uw opleiding. Wij zijn gecertificeerd bij Stichting Transport en Logistiek en zijn een SOOB gecertificeerde opleider.

U dient wel zelf de aanvraag te regelen alvorens u met de opleiding start , dit kunt u regelen via www.soobsubsidiepunt.nl

Bekijk de voorwaarden op www.stlwerkt.nl

×