ADR certificaat

Moet u gevaarlijke stoffen vervoeren? Dan heeft u een ADR-certificaat nodig. Met dit document kunt u gevaarlijke goederen op een veilige en verantwoorde manier over de weg vervoeren. Hier bij de Beroepsvervoer Academie kunnen wij u helpen uw ADR-certificaat snel en gemakkelijk te behalen. Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel particulieren als bedrijven. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's zoals het behalen van de rijbewijs C of vrachtwagen theorie

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

5000

GESLAAGDEN

12

JAAR ERVARING

94

GEMIDDELDE SLAGINGSPERCENTAGE

ADR examen volgen bij de Beroepsvervoer Academie

Wanneer u klaar bent om het examen af te leggen, is de Beroepsvervoer Academie er om u te helpen. Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen en u te helpen bij de voorbereiding op het examen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's!

Welke ADR certificaten zijn er?

Er zijn drie soorten certificaten:

- BASIS

- BASIS + TANK

- BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7

Welk certificaat u nodig heeft, hangt af van het type en de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die u wilt vervoeren.

Hoe lang is een ADR certificaat geldig?

Het certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet u uw certificaat vernieuwen. Voor het verlengen van het certificaat kunt u een verlening cursus volgen bij ons. Een jaar voordat uw certificaat vervalt, kunt u de verlening cursus al bij ons komen volgen.

Hoeveel kost een ADR certificaat?

De kosten van een certificaat zijn afhankelijk van het soort cursus dat u volgt en de aanbieder die u kiest. U kunt echter rekenen op een bedrag tussen  €500 en €1000 voor een basiscursus. Bij de Beroepsvervoer Academie kunt de basiscursus volgen voor slechts €600.

Naast de basiscursus kunt u ook kiezen voor de BASIS+TANK voor €800 en de BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 voor €1000.

ADR certificaat kosten op een rijtje:

  • ADR BASIS € 600
  • ADR BASIS + TANK € 800
  • ADR BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 € 1000

ADR oefen examen

Om u te helpen bij uw voorbereiding op het examen, hebben wij een oefenexamen samengesteld. Dit bevat 30 meerkeuzevragen die vergelijkbaar zijn met de vragen die u tijdens het werkelijke examen zult tegenkomen. U kunt de test zo vaak maken als u wilt en er is geen tijdslimiet.

Wat zijn de voordelen van een ADR oefen examen?

Het maken van een oefenexamen kan u helpen vertrouwd te raken met het soort vragen dat op het eigenlijke examen gesteld zal worden. Bovendien kunt u zo vaststellen op welke gebieden u nog meer studie nodig heeft. Door het oefenexamen te doen, kunt u uw kansen vergroten om voor het examen te slagen en uw certificaat te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

ADR certificaat ontvangen

Wanneer u uw ADR-certificaat hebt behaald, bent u in staat om gevaarlijke stoffen veilig en verantwoord te vervoeren. Dit is een erkenning van uw inzet voor veiligheid en verantwoordelijkheid. Het toont ook uw toewijding aan het milieu en de bescherming van anderen. Vandaag de dag is wordt er geen papieren certificaat uitgereikt, maar een pasje in de vorm van een bankpas. Hiermee kunt u aantonen dat in staat bent gevaarlijke goederen te vervoeren.

Waar is een ADR certificaat voor nodig? 

Als u werkt voor een bedrijf dat gevaarlijke stoffen moet vervoeren is hier een ADR certificaat voor nodig. Wanneer u in het bezit bent van dit certificaat, heeft u officieel toestemming om deze stoffen te kunnen vervoeren van A naar B. Als u hiervan niet in het bezit bent, mag u de stoffen natuurlijk niet vervoeren.

Kan iedereen een ADR certificaat halen? 

U vraagt zich misschien wel af of iedereen een certificaat kan behalen. Het antwoord op deze vraag is ja. Vaak als er wordt gesproken over gevaarlijke stoffen wordt er gedacht aan veiligheid. Iedereen kan als het ware dit certificaat behalen, maar er de juiste opleiding dient u wel te volgen. Gelukkig staat Beroepsvervoer Academie voor u klaar en helpen wij u met het behalen van de ADR certificaat.

Gevaarlijke stoffen vervoeren zonder ADR certificaat

Stel u voor dat u gevaarlijke stoffen moet vervoeren, maar u heeft hier geen certificaat voor. Wat gebeurt er dan? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is ten allen tijden verboden om gevaarlijk stoffen te vervoeren als u hier geen certificaat voor heeft, doet u dit wel? Dan kunt u vervolgt worden. Sinds 2016 is de richtlijn voor de strafvordering (wet vervoer gevaarlijke stoffen ook bekend als WVGS) ten aanzien van vervoer over de weg aangescherpt. Zo kunnen  de boetes 200 euro bedragen, maar deze kunnen ook oplopen tot wel 4100 euro. 

Boete beïnvloeding ADR certificaat 

Bij het geven van een boete voor het rijden zonder een ADR certificaat wordt er gekeken naar ‘’first offenders’’. Dit houdt in dat boetebedragen kunnen verschillen voor als deze fout de eerste keer is gemaakt. Als het meerdere keren is voorgekomen, zullen de gevolgen erger zijn. De overtreder moet zich dan gaan verantwoorden bij de rechter.

Risicocategorie

Als u uw certificaat heeft behaald kan het toch wel eens voorkomen dat er iets mis gaat wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert. Er zal dan gekeken worden naar de risicocategorie of er maatregelen worden genomen en/of strafrechtelijke handhaving. De risicocategorieën zijn verdeeld in drie delen: 

  1. Er is een hoog risico op dodelijke slachtoffers, ernstig letsel voor personen of het milieu is aangetast. 
  2. Risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Er zijn corrigerende maatregelen op controleplaatsen mogelijk, of uiterlijk bij de voltooiing van het vervoerstraject. 
  3. Er is weinig risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Maatregelen hoeven niet ter plekke genomen te worden, maar kan later bij de onderneming.

Contact

Heeft u vragen over het behalen van uw certificaat of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 020-334 64 53 of mailen naar info@beroepsvervoeracademie.nl. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij ons op locatie waar u gratis kunt parkeren. Adres: Burgemeester van Leeuwenlaan 7, 1064 KJ Amsterdam. Volg ons ook op Facebook om niks te missen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2022 Beroepsvervoer Academie B.V. - Alle rechten voorbehoudenAlgemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring
has been added to the cart. View Cart
×
});