ADR certificaat

Gevaarlijke stoffen

Haal je ADR certificaat bij Beroepsvervoer Academie!

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten in het bezit zijn van het ADR certificaat. Met dit document kunt u gevaarlijke goederen op een veilige en verantwoorde manier over de weg vervoeren. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen staat veiligheid natuurlijk bovenaan. Daarbij zijn er veel wettelijke maatregelen waarvan de chauffeur op de hoogte moet zijn. 

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

ADR certificaat

Het ADR certificaat is 5 jaar geldig – Voor de vervaldatum moet de chauffeur een herhalingscursus volgen. Deze cursus is korter dan de basisopleiding. De ADR cursus kan de chauffeur meetellen als nascholingsuren.

Voor die bedrijven die zijn aangesloten bij de SOOB, is het mogelijk om voor de ADR cursussen subsidie aan te vragen.

Het is wettelijk verplicht een minimaal aantal dagdelen per cursus gevolgd te hebben. Beroepsvervoer Academie is dan ook officieel door het CBR/CCV als opleider erkend.

ADR opleiding

Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel particulieren als bedrijven. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's zoals het behalen van de rijbewijs C of vrachtwagen theorie

ADR examen 

Naast het ADR-basisexamen zijn er aanvullende examens nodig voor vervoer van specifieke soorten van gevaarlijke stoffen. Op het ADR-certificaat staat voor welke soorten vervoer jij als chauffeur bevoegd bent. ADR-examens worden modulair afgenomen.

Wanneer u klaar bent om het examen af te leggen, is de Beroepsvervoer Academie er om u te helpen. Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen en u te helpen bij de voorbereiding op het examen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's!

Wie gingen jou voor?

Haviedj DhonreHaviedj Dhonre
13:17 09 Feb 23
A little late, but definitely worth a review and 5 stars. Emre is the owner and a gem. The teachers are also top, good explanation and most of them pass 99% in 1 go. As far as I'm concerned, this is the best training center for achieving your niwo and your code 95. Thank you Emre and team BVA.
Haviedj DhonreHaviedj Dhonre
13:17 09 Feb 23
Een beetje laat,maar zeker een review en 5 sterren waard. Emre is de eigenaar en een topper. De docenten zijn ook top,goede uitleg en de meesten 99% slagen in 1 keer. Wat mij betreft,is dit de beste opleidingscentrum voor het behalen van je niwo en je code 95. Dank je wel Emre en team BVA.
Mazlum CangizMazlum Cangiz
17:48 03 Feb 23
Alles altijd tot in de puntjes geregeld, zelfs helemaal vanuit brabant de moeite waard. Bedankt Emre en team BVA!
C00LC00L
20:10 02 Feb 23
Really don't understand how they get 5 stars?!? (Probably all friends of each other) Respect to the turk who is giving the courses but with his broken Dutch I think it's great that there are so many graduates me and 3 friends have followed a total of 2 courses at BVA (NIWO) but what was taught to us during the course did not come across at all with the theory exams. Very bad and certainly not recommended and drove all the way from Beek en Donk !!!!!!!!!
C00LC00L
20:10 02 Feb 23
Begrijp echt niet hoe ze aan 5sterren komen?!? (Vast allemaal vriendjes van elkaar) Respect aan de turk die de cursussen aan het geven is maar met zijn gebroken Nederlands vindt ik het toch knap dat er zo veel geslaagden zijn ik en nog 3 vrienden hebben totaal 2 cursussen gevolgd bij BVA (NIWO) maar wat er tijdens de cursus aan ons is geleerd kwam helemaal niet over heen met de theorie examens. Zeer slecht en zeker géén aanrader en nog helemaal vanuit Beek en Donk gereden !!!!!!!!!
Bart KrulBart Krul
15:07 15 Jan 23
Bedankt BVA! Dankzij jullie alle examens in 1x behaald. Een echte aanrader voor het behalen van je benodigde papieren! Super opleider!!
Bart KrulBart Krul
15:07 15 Jan 23
Thanks BVA! Thanks to you passed all exams in 1 x. Highly recommended for obtaining your necessary papers! Super trainer!!
Betty de RuiterBetty de Ruiter
18:19 12 Jan 23
Trained by the various BVA instructors in such a way that I passed the six exams for obtaining the certificate of professional competence for the transport of goods by road in one go. In addition, the planning was also extremely tight, so that everything ran smoothly.
Betty de RuiterBetty de Ruiter
18:19 12 Jan 23
Door de verschillende instructeurs van BVA dusdanig opgeleid dat ik voor de zes examens voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg, in één keer ben geslaagd. Daarnaast was de planning ook uitermate strak geregeld waardoor alles op rolletjes liep.
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Dankjewel aan alle moeite die jullie hebben ingestoken in mij dank zij jullie ben ik geslaagd voor me niwo ik raad t iedereen aan om contact op te nemen met bva goede lesstoffen en leraren arif abi bedankt voor de laatste zet om te slagen top bedrijf
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Thank you to all the effort you put into me thanks to you I passed my niwo I advise everyone to contact bva good teaching materials and teachers arif abi thanks for the last move to succeed top company
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Goede en vakbekwame docent(en).Communicatie zowel vanaf het instituut (Furkan) als met de docenten is helder en doelgericht. Ga zo door. Als ik weer een opleiding zou gaan volgen die jullie aanbieden, rij ik er weer voor naar Amsterdam.
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Good and skilled teacher(s).Communication both from the institute (Furkan) and with the teachers is clear and goal-oriented. Keep it up. If I were to follow a course that you offer again, I would drive to Amsterdam again.
Battels TradingBattels Trading
09:47 06 Oct 22
Alle 6 vakken 1e keer gehaald.Duidelijke lessen en top opleiders!Aanrader!
Nicky SpeetsNicky Speets
09:35 06 Oct 22
Duidelijke manier van lesgeven, en goede voorbereiding op de examens! Alles in 1 keer gehaald dankzij deze opleider. Aanrader!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Just passed my Truck theory, got a really good lesson. Years ago had also done a taxi training with them. Their new location is also top notch and looks neat and luxurious. Good classes, nice teachers. Thanks again!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Zojuist geslaagd voor mijn Vrachtauto theorie, echt goed les gekregen. Had jaren terug ook bij hun een taxi opleiding gedaan. Hun nieuwe locatie is ook top ziet er verzorgd en luxe uit. Goede lessen, aardige docenten. Bedankt weer!!
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
js_loader

Vragen over ADR certificaat?

Heeft u vragen over het behalen van uw certificaat of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor. 

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar
@ info@beroepsvervoeracademie.nl.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en TikTok om niks te missen.

Veelgestelde vragen ADR certificaat

Vind snel een antwoord op je vragen

Er zijn drie soorten certificaten:

  • BASIS
  • BASIS + TANK
  • BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7

Welk certificaat u nodig heeft, hangt af van het type en de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die u wilt vervoeren.

Het certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet u uw certificaat vernieuwen. Voor het verlengen van het certificaat kunt u een verlening cursus volgen bij ons. Een jaar voordat uw certificaat vervalt, kunt u de verlening cursus al bij ons komen volgen.

De kosten van een certificaat zijn afhankelijk van het soort cursus dat u volgt en de aanbieder die u kiest. U kunt echter rekenen op een bedrag tussen  €500 en €1000 voor een basiscursus. Bij de Beroepsvervoer Academie kunt de basiscursus volgen voor slechts €600.

Naast de basiscursus kunt u ook kiezen voor de BASIS+TANK voor €800 en de BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 voor €1000.

ADR certificaat kosten op een rijtje:

  • ADR BASIS € 600
  • ADR BASIS + TANK € 800
  • ADR BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 € 1000

Om u te helpen bij uw voorbereiding op het examen, hebben wij een oefenexamen samengesteld. Dit bevat 30 meerkeuzevragen die vergelijkbaar zijn met de vragen die u tijdens het werkelijke examen zult tegenkomen. U kunt de test zo vaak maken als u wilt en er is geen tijdslimiet.

Het maken van een oefenexamen kan u helpen vertrouwd te raken met het soort vragen dat op het eigenlijke examen gesteld zal worden. Bovendien kunt u zo vaststellen op welke gebieden u nog meer studie nodig heeft. Door het oefenexamen te doen, kunt u uw kansen vergroten om voor het examen te slagen en uw certificaat te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer u uw ADR-certificaat hebt behaald, bent u in staat om gevaarlijke stoffen veilig en verantwoord te vervoeren. Dit is een erkenning van uw inzet voor veiligheid en verantwoordelijkheid. Het toont ook uw toewijding aan het milieu en de bescherming van anderen. Vandaag de dag is wordt er geen papieren certificaat uitgereikt, maar een pasje in de vorm van een bankpas. Hiermee kunt u aantonen dat in staat bent gevaarlijke goederen te vervoeren.

Als u werkt voor een bedrijf dat gevaarlijke stoffen moet vervoeren is hier een ADR certificaat voor nodig. Wanneer u in het bezit bent van dit certificaat, heeft u officieel toestemming om deze stoffen te kunnen vervoeren van A naar B. Als u hiervan niet in het bezit bent, mag u de stoffen natuurlijk niet vervoeren.

U vraagt zich misschien wel af of iedereen een certificaat kan behalen. Het antwoord op deze vraag is ja. Vaak als er wordt gesproken over gevaarlijke stoffen wordt er gedacht aan veiligheid. Iedereen kan als het ware dit certificaat behalen, maar er de juiste opleiding dient u wel te volgen. Gelukkig staat Beroepsvervoer Academie voor u klaar en helpen wij u met het behalen van de ADR certificaat.

Stel u voor dat u gevaarlijke stoffen moet vervoeren, maar u heeft hier geen certificaat voor. Wat gebeurt er dan? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is ten allen tijden verboden om gevaarlijk stoffen te vervoeren als u hier geen certificaat voor heeft, doet u dit wel? Dan kunt u vervolgt worden. Sinds 2016 is de richtlijn voor de strafvordering (wet vervoer gevaarlijke stoffen ook bekend als WVGS) ten aanzien van vervoer over de weg aangescherpt. Zo kunnen  de boetes 200 euro bedragen, maar deze kunnen ook oplopen tot wel 4100 euro.

 

Bij het geven van een boete voor het rijden zonder een ADR certificaat wordt er gekeken naar ‘’first offenders’’. Dit houdt in dat boetebedragen kunnen verschillen voor als deze fout de eerste keer is gemaakt. Als het meerdere keren is voorgekomen, zullen de gevolgen erger zijn. De overtreder moet zich dan gaan verantwoorden bij de rechter.

Als u uw certificaat heeft behaald kan het toch wel eens voorkomen dat er iets mis gaat wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert. Er zal dan gekeken worden naar de risicocategorie of er maatregelen worden genomen en/of strafrechtelijke handhaving. De risicocategorieën zijn verdeeld in drie delen:

  1. Er is een hoog risico op dodelijke slachtoffers, ernstig letsel voor personen of het milieu is aangetast.
  2. Risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Er zijn corrigerende maatregelen op controleplaatsen mogelijk, of uiterlijk bij de voltooiing van het vervoerstraject.
  3. Er is weinig risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Maatregelen hoeven niet ter plekke genomen te worden, maar kan later bij de onderneming.
×