ADR certificaat

Gevaarlijke stoffen

Haal je ADR certificaat bij Beroepsvervoer Academie!

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten in het bezit zijn van het ADR certificaat. Met dit document kunt u gevaarlijke goederen op een veilige en verantwoorde manier over de weg vervoeren. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen staat veiligheid natuurlijk bovenaan. Daarbij zijn er veel wettelijke maatregelen waarvan de chauffeur op de hoogte moet zijn. 

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

ADR certificaat

Het ADR certificaat is 5 jaar geldig – Voor de vervaldatum moet de chauffeur een herhalingscursus volgen. Deze cursus is korter dan de basisopleiding. De ADR cursus kan de chauffeur meetellen als nascholingsuren.

Voor die bedrijven die zijn aangesloten bij de SOOB, is het mogelijk om voor de ADR cursussen subsidie aan te vragen.

Het is wettelijk verplicht een minimaal aantal dagdelen per cursus gevolgd te hebben. Beroepsvervoer Academie is dan ook officieel door het CBR/CCV als opleider erkend.

ADR opleiding

Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel particulieren als bedrijven. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's zoals het behalen van de rijbewijs C of vrachtwagen theorie

ADR examen 

Naast het ADR-basisexamen zijn er aanvullende examens nodig voor vervoer van specifieke soorten van gevaarlijke stoffen. Op het ADR-certificaat staat voor welke soorten vervoer jij als chauffeur bevoegd bent. ADR-examens worden modulair afgenomen.

Wanneer u klaar bent om het examen af te leggen, is de Beroepsvervoer Academie er om u te helpen. Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen en u te helpen bij de voorbereiding op het examen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's!

Wie gingen jou voor?

Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Dankjewel aan alle moeite die jullie hebben ingestoken in mij dank zij jullie ben ik geslaagd voor me niwo ik raad t iedereen aan om contact op te nemen met bva goede lesstoffen en leraren arif abi bedankt voor de laatste zet om te slagen top bedrijf
Akin BarutcuAkin Barutcu
12:28 18 Nov 22
Thank you to all the effort you put into me thanks to you I passed my niwo I advise everyone to contact bva good teaching materials and teachers arif abi thanks for the last move to succeed top company
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Goede en vakbekwame docent(en).Communicatie zowel vanaf het instituut (Furkan) als met de docenten is helder en doelgericht. Ga zo door. Als ik weer een opleiding zou gaan volgen die jullie aanbieden, rij ik er weer voor naar Amsterdam.
Enrico JanssenEnrico Janssen
17:53 24 Oct 22
Good and skilled teacher(s).Communication both from the institute (Furkan) and with the teachers is clear and goal-oriented. Keep it up. If I were to follow a course that you offer again, I would drive to Amsterdam again.
Battels TradingBattels Trading
09:47 06 Oct 22
Alle 6 vakken 1e keer gehaald.Duidelijke lessen en top opleiders!Aanrader!
Nicky SpeetsNicky Speets
09:35 06 Oct 22
Duidelijke manier van lesgeven, en goede voorbereiding op de examens! Alles in 1 keer gehaald dankzij deze opleider. Aanrader!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Just passed my Truck theory, got a really good lesson. Years ago had also done a taxi training with them. Their new location is also top notch and looks neat and luxurious. Good classes, nice teachers. Thanks again!!
osman Usluosman Uslu
12:13 23 Sep 22
Zojuist geslaagd voor mijn Vrachtauto theorie, echt goed les gekregen. Had jaren terug ook bij hun een taxi opleiding gedaan. Hun nieuwe locatie is ook top ziet er verzorgd en luxe uit. Goede lessen, aardige docenten. Bedankt weer!!
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
MussMuss
13:01 29 Jun 22
What a convenience here, excellent classes and good service. I passed all my exams for my NIWO diploma and I definitely recommend this company to you. They know what they are talking about and from day 1 I had a good impression. Thank you!!
Kemal CangizKemal Cangiz
11:42 13 Jun 22
Top geslaagd voor al mijn vrachtwagen theorieën in 1 keer! Zeker een aanrader.
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
Ik geloof zelf niet dat ik het heb gehaald maar door de beroepsvervoer academie is het gelukt en ik ben zo dankbaar het is de best school ik ga binnenkort ook voor mijn taxi opleiding
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
I don't believe I made it myself but the professional transport academy made it work and I'm so grateful it's the best school I'm going to do my taxi training soon
Mehmet TuranMehmet Turan
15:14 12 May 22
Van begin tot eind goed begeleid met het behalen van mijn rijbewijzen. Zeker weten een aanrader!
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Aanrader! Ik vind beroepsvervoeracademie een zeer goede opleidingscentrum.. Ze zijn vakbekwaam, aarzel niet om de opleiding voor de niwo hier te starten. Beste mensen (mede leerlingen), jullie kunnen de 6 examen snel en voordelig bij hun ophalen, sjieke locatie en lekkere koffie.Ik hoop met dit review mensen duidelijk heb kunnen maken over de opleidingcentra. Groet Taskin
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Recommended! I think vocational transport academy is a very good training center. They are skilled, don't hesitate to start the training for the niwo here. Dear people (fellow students), you can pick up the 6 exam quickly and cheaply from them, chic location and delicious coffee.I hope this review has made it clear to people about the training centers. Greetings Taskin
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
Aan de telefoon word je super goed geholpen, wil je je diploma voor goederenvervoer over de weg behalen? Dan raad ik je Beroepsvervoer academie Amsterdam zeer zeker aan. Ze hebben mij geholpen om binnen 2 weken alle 6 de modules te behalen in 1 keer! Super team en super behulpzaam! Echte toppers nogmaals bedankt BVA Amsterdam!
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
You will be helped very well on the phone, do you want to obtain your diploma for road freight transport? Then I highly recommend Professional Transport Academy Amsterdam. They helped me to complete all 6 modules in 1 time within 2 weeks! Super team and super helpful! Real toppers thanks again BVA Amsterdam!
js_loader

Vragen over ADR certificaat?

Heeft u vragen over het behalen van uw certificaat of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor. 

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar
@ info@beroepsvervoeracademie.nl.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en TikTok om niks te missen.

Veelgestelde vragen ADR certificaat

Vind snel een antwoord op je vragen

Er zijn drie soorten certificaten:

  • BASIS
  • BASIS + TANK
  • BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7

Welk certificaat u nodig heeft, hangt af van het type en de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die u wilt vervoeren.

Het certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet u uw certificaat vernieuwen. Voor het verlengen van het certificaat kunt u een verlening cursus volgen bij ons. Een jaar voordat uw certificaat vervalt, kunt u de verlening cursus al bij ons komen volgen.

De kosten van een certificaat zijn afhankelijk van het soort cursus dat u volgt en de aanbieder die u kiest. U kunt echter rekenen op een bedrag tussen  €500 en €1000 voor een basiscursus. Bij de Beroepsvervoer Academie kunt de basiscursus volgen voor slechts €600.

Naast de basiscursus kunt u ook kiezen voor de BASIS+TANK voor €800 en de BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 voor €1000.

ADR certificaat kosten op een rijtje:

  • ADR BASIS € 600
  • ADR BASIS + TANK € 800
  • ADR BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 € 1000

Om u te helpen bij uw voorbereiding op het examen, hebben wij een oefenexamen samengesteld. Dit bevat 30 meerkeuzevragen die vergelijkbaar zijn met de vragen die u tijdens het werkelijke examen zult tegenkomen. U kunt de test zo vaak maken als u wilt en er is geen tijdslimiet.

Het maken van een oefenexamen kan u helpen vertrouwd te raken met het soort vragen dat op het eigenlijke examen gesteld zal worden. Bovendien kunt u zo vaststellen op welke gebieden u nog meer studie nodig heeft. Door het oefenexamen te doen, kunt u uw kansen vergroten om voor het examen te slagen en uw certificaat te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer u uw ADR-certificaat hebt behaald, bent u in staat om gevaarlijke stoffen veilig en verantwoord te vervoeren. Dit is een erkenning van uw inzet voor veiligheid en verantwoordelijkheid. Het toont ook uw toewijding aan het milieu en de bescherming van anderen. Vandaag de dag is wordt er geen papieren certificaat uitgereikt, maar een pasje in de vorm van een bankpas. Hiermee kunt u aantonen dat in staat bent gevaarlijke goederen te vervoeren.

Als u werkt voor een bedrijf dat gevaarlijke stoffen moet vervoeren is hier een ADR certificaat voor nodig. Wanneer u in het bezit bent van dit certificaat, heeft u officieel toestemming om deze stoffen te kunnen vervoeren van A naar B. Als u hiervan niet in het bezit bent, mag u de stoffen natuurlijk niet vervoeren.

U vraagt zich misschien wel af of iedereen een certificaat kan behalen. Het antwoord op deze vraag is ja. Vaak als er wordt gesproken over gevaarlijke stoffen wordt er gedacht aan veiligheid. Iedereen kan als het ware dit certificaat behalen, maar er de juiste opleiding dient u wel te volgen. Gelukkig staat Beroepsvervoer Academie voor u klaar en helpen wij u met het behalen van de ADR certificaat.

Stel u voor dat u gevaarlijke stoffen moet vervoeren, maar u heeft hier geen certificaat voor. Wat gebeurt er dan? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is ten allen tijden verboden om gevaarlijk stoffen te vervoeren als u hier geen certificaat voor heeft, doet u dit wel? Dan kunt u vervolgt worden. Sinds 2016 is de richtlijn voor de strafvordering (wet vervoer gevaarlijke stoffen ook bekend als WVGS) ten aanzien van vervoer over de weg aangescherpt. Zo kunnen  de boetes 200 euro bedragen, maar deze kunnen ook oplopen tot wel 4100 euro.

 

Bij het geven van een boete voor het rijden zonder een ADR certificaat wordt er gekeken naar ‘’first offenders’’. Dit houdt in dat boetebedragen kunnen verschillen voor als deze fout de eerste keer is gemaakt. Als het meerdere keren is voorgekomen, zullen de gevolgen erger zijn. De overtreder moet zich dan gaan verantwoorden bij de rechter.

Als u uw certificaat heeft behaald kan het toch wel eens voorkomen dat er iets mis gaat wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert. Er zal dan gekeken worden naar de risicocategorie of er maatregelen worden genomen en/of strafrechtelijke handhaving. De risicocategorieën zijn verdeeld in drie delen:

  1. Er is een hoog risico op dodelijke slachtoffers, ernstig letsel voor personen of het milieu is aangetast.
  2. Risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Er zijn corrigerende maatregelen op controleplaatsen mogelijk, of uiterlijk bij de voltooiing van het vervoerstraject.
  3. Er is weinig risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Maatregelen hoeven niet ter plekke genomen te worden, maar kan later bij de onderneming.
×