ADR certificaat

Gevaarlijke stoffen

Haal je ADR certificaat bij Beroepsvervoer Academie!

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten in het bezit zijn van het ADR certificaat. Met dit document kunt u gevaarlijke goederen op een veilige en verantwoorde manier over de weg vervoeren. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen staat veiligheid natuurlijk bovenaan. Daarbij zijn er veel wettelijke maatregelen waarvan de chauffeur op de hoogte moet zijn. 

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

"Gegarandeerd succes dankzij onze lesgarantie"

ADR certificaat

Het ADR certificaat is 5 jaar geldig – Voor de vervaldatum moet de chauffeur een herhalingscursus volgen. Deze cursus is korter dan de basisopleiding. De ADR cursus kan de chauffeur meetellen als nascholingsuren.

Voor die bedrijven die zijn aangesloten bij de SOOB, is het mogelijk om voor de ADR cursussen subsidie aan te vragen.

Het is wettelijk verplicht een minimaal aantal dagdelen per cursus gevolgd te hebben. Beroepsvervoer Academie is dan ook officieel door het CBR/CCV als opleider erkend.

ADR opleiding

Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel particulieren als bedrijven. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's zoals het behalen van de rijbewijs C of vrachtwagen theorie

ADR examen 

Naast het ADR-basisexamen zijn er aanvullende examens nodig voor vervoer van specifieke soorten van gevaarlijke stoffen. Op het ADR-certificaat staat voor welke soorten vervoer jij als chauffeur bevoegd bent. ADR-examens worden modulair afgenomen.

Wanneer u klaar bent om het examen af te leggen, is de Beroepsvervoer Academie er om u te helpen. Wij bieden een verscheidenheid aan cursussen die zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen en u te helpen bij de voorbereiding op het examen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsprogramma's!

Wie gingen jou voor?

Ahmed SamiAhmed Sami
13:47 20 Nov 23
Top company definitely recommended, thank you!!
Ayoub FelahAyoub Felah
13:40 20 Nov 23
Good lesson, clearly.
Chris BuunkChris Buunk
13:35 20 Nov 23
Had nice instructions
Mevlut TekeliMevlut Tekeli
13:15 20 Nov 23
Yusuf Ziya YazarYusuf Ziya Yazar
10:37 18 Nov 23
Mustafa YavuzMustafa Yavuz
20:15 15 Nov 23
Ilyas umutIlyas umut
15:06 15 Nov 23
kazim baklacikazim baklaci
17:21 03 Nov 23
Great experience
Yunus KahramanYunus Kahraman
10:54 03 Nov 23
Cees MeterCees Meter
14:07 01 Nov 23
Good explanation obtained quickly
Amir AyaziAmir Ayazi
14:03 01 Nov 23
Had a very good experience with BVA! Nice and clear classroom lessons. Good structure with sufficient practice material
Berkay DemirBerkay Demir
14:01 01 Nov 23
Very good teachers! The teachers give good, high-quality lessons from which you learn a lot. I passed the Professional Transport Academy first time.
Berkahgh bgBerkahgh bg
06:13 19 Sep 23
I passed my Niwo within 1 month and I would like to give my compliments to the teacher Arif.Good job, keep it up!
AtexAtex
22:18 11 Sep 23
Taking your truck theory course was fun man. With all those foreigners in the class and a Turkish teacher, it's just a lot of fun.
Emile de VriesEmile de Vries
08:11 30 Jul 23
Lessons follow the exam questions well.Pay close attention during class and then everyone can pass the exam.
Birol BurkanBirol Burkan
16:35 17 Jul 23
I am very satisfied with my experience at the academy. The teachers are highly skilled and passionate in their field. Highly recommended!
HNW van SantenHNW van Santen
11:13 13 Jul 23
ADR Basic and Tank sensitive at BVA with Seyfi as instructor. Course is a lot of information, but good presentation tools as well as a very good and passionate instructor who really knows what he is talking about. Seyfi, thank you very much for your good "tips and tricks" If you listen carefully to him, actively participate in the lesson, it is doable. This was my second course at BVA (previously NIWO training in December 2022) and again I really liked it.
TomTom
14:54 11 Jul 23
Mister has a lot of patience and takes the time for all students, sufficient teaching material for the exam and certainly worth the moneyThanks again!!Best regardsDilhan yilmaz
Johannes SeepmaJohannes Seepma
11:34 17 Jun 23
When I looked up reviews about this company I had my doubts it seemed too good to be true. But nothing was worth less. They teach you what you need to learn really great in no time my entrepreneurial diplomaThanks gentlemen
Deniz GurisikDeniz Gurisik
18:28 16 Jun 23
Top training!!👍👌. After my truck diploma, also obtained the bus entrepreneur diploma here. Nothing different than before. Clear, short and powerful 💪 training. With the result of course succeeding in 1 x 🎉🎉
js_loader

Vragen over ADR certificaat?

Heeft u vragen over het behalen van uw certificaat of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor. 

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar
@ info@beroepsvervoeracademie.nl.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en TikTok om niks te missen.

Veelgestelde vragen ADR certificaat

Vind snel een antwoord op je vragen

Er zijn drie soorten certificaten:

  • BASIS
  • BASIS + TANK
  • BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7

Welk certificaat u nodig heeft, hangt af van het type en de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die u wilt vervoeren.

Het certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet u uw certificaat vernieuwen. Voor het verlengen van het certificaat kunt u een verlening cursus volgen bij ons. Een jaar voordat uw certificaat vervalt, kunt u de verlening cursus al bij ons komen volgen.

De kosten van een certificaat zijn afhankelijk van het soort cursus dat u volgt en de aanbieder die u kiest. U kunt echter rekenen op een bedrag tussen  €500 en €1000 voor een basiscursus. Bij de Beroepsvervoer Academie kunt de basiscursus volgen voor slechts €600.

Naast de basiscursus kunt u ook kiezen voor de BASIS+TANK voor €800 en de BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 voor €1000.

ADR certificaat kosten op een rijtje:

  • ADR BASIS € 600
  • ADR BASIS + TANK € 800
  • ADR BASIS + TANK + KLASSE 1 & 7 € 1000

Om u te helpen bij uw voorbereiding op het examen, hebben wij een oefenexamen samengesteld. Dit bevat 30 meerkeuzevragen die vergelijkbaar zijn met de vragen die u tijdens het werkelijke examen zult tegenkomen. U kunt de test zo vaak maken als u wilt en er is geen tijdslimiet.

Het maken van een oefenexamen kan u helpen vertrouwd te raken met het soort vragen dat op het eigenlijke examen gesteld zal worden. Bovendien kunt u zo vaststellen op welke gebieden u nog meer studie nodig heeft. Door het oefenexamen te doen, kunt u uw kansen vergroten om voor het examen te slagen en uw certificaat te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer u uw ADR-certificaat hebt behaald, bent u in staat om gevaarlijke stoffen veilig en verantwoord te vervoeren. Dit is een erkenning van uw inzet voor veiligheid en verantwoordelijkheid. Het toont ook uw toewijding aan het milieu en de bescherming van anderen. Vandaag de dag is wordt er geen papieren certificaat uitgereikt, maar een pasje in de vorm van een bankpas. Hiermee kunt u aantonen dat in staat bent gevaarlijke goederen te vervoeren.

Als u werkt voor een bedrijf dat gevaarlijke stoffen moet vervoeren is hier een ADR certificaat voor nodig. Wanneer u in het bezit bent van dit certificaat, heeft u officieel toestemming om deze stoffen te kunnen vervoeren van A naar B. Als u hiervan niet in het bezit bent, mag u de stoffen natuurlijk niet vervoeren.

U vraagt zich misschien wel af of iedereen een certificaat kan behalen. Het antwoord op deze vraag is ja. Vaak als er wordt gesproken over gevaarlijke stoffen wordt er gedacht aan veiligheid. Iedereen kan als het ware dit certificaat behalen, maar er de juiste opleiding dient u wel te volgen. Gelukkig staat Beroepsvervoer Academie voor u klaar en helpen wij u met het behalen van de ADR certificaat.

Stel u voor dat u gevaarlijke stoffen moet vervoeren, maar u heeft hier geen certificaat voor. Wat gebeurt er dan? Wij van Beroepsvervoer Academie hebben het antwoord voor u. Het is ten allen tijden verboden om gevaarlijk stoffen te vervoeren als u hier geen certificaat voor heeft, doet u dit wel? Dan kunt u vervolgt worden. Sinds 2016 is de richtlijn voor de strafvordering (wet vervoer gevaarlijke stoffen ook bekend als WVGS) ten aanzien van vervoer over de weg aangescherpt. Zo kunnen  de boetes 200 euro bedragen, maar deze kunnen ook oplopen tot wel 4100 euro.

 

Bij het geven van een boete voor het rijden zonder een ADR certificaat wordt er gekeken naar ‘’first offenders’’. Dit houdt in dat boetebedragen kunnen verschillen voor als deze fout de eerste keer is gemaakt. Als het meerdere keren is voorgekomen, zullen de gevolgen erger zijn. De overtreder moet zich dan gaan verantwoorden bij de rechter.

Als u uw certificaat heeft behaald kan het toch wel eens voorkomen dat er iets mis gaat wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert. Er zal dan gekeken worden naar de risicocategorie of er maatregelen worden genomen en/of strafrechtelijke handhaving. De risicocategorieën zijn verdeeld in drie delen:

  1. Er is een hoog risico op dodelijke slachtoffers, ernstig letsel voor personen of het milieu is aangetast.
  2. Risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Er zijn corrigerende maatregelen op controleplaatsen mogelijk, of uiterlijk bij de voltooiing van het vervoerstraject.
  3. Er is weinig risico op letsel voor personen of aantasting van het milieu. Maatregelen hoeven niet ter plekke genomen te worden, maar kan later bij de onderneming.
×