Stap Budget

Zet een grote STAP met het STAP budget van de overheid

1000
subsidie van de overheid

Met het STAP-budget krijg jij € 1000.- van de overheid om een opleiding, training of cursus volgen. Wees er snel bij! Op deze pagina vertellen we je er graag meer over. Mis deze kans niet!

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidieregeling van de Nederlandse overheid waarmee iedereen 1.000 euro (inclusief btw) per jaar kan krijgen voor het volgen van beroepsopleidingen, trainingen of cursussen.

Waarom bestaat het STAP budget?
STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

Alles over STAP-budget

Wie komt in aanmerking voor de STAP-regeling?

Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget krijgen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, ZZP'er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt.

Voorwaarden STAP-budget

  • U moet 18 jaar of ouder zijn en nog geen AOW uitkering ontvangen. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd.
  • De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden.
  • Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Welke opleidingen en cursussen kun je volgen met de STAP-subsidie?

NIWO Opleiding

STAP Subsidie

1000,-
Dankzij onze jarenlange ervaring én onze versnelde NIWO opleiding kunt u al in 6 dagen uw vakbekwaamheidsdiploma halen voor het goederenvervoer!

ADR Compleet

STAP Subsidie

1.000
Om gevaarlijke stoffen te kunnen vervoeren moet u een ADR certificaat hebben als beroepschauffeur. Volg een ADR opleiding en haal jouw ADR certificaat met code 95!

Vrachtauto C met Code 95

STAP Subsidie

1.000
Wilt u ook werken als vrachtwagenchauffeur? Begin op korte termijn met uw opleiding en behaal uw C rijbewijs met code 95. Spoedcursus theorie in 3 dagen!

Hoe kun je het STAP-budget aanvragen?

Het aanvragen van het STAP-budget kan weer vanaf 1 september 2022 om 10:00 uur via het STAP-portaal van het UWV.

Let op: Voordat je het STAP-budget aanvraagt in het STAP-portaal van UWV, moet je jezelf al als deelnemer hebben ingeschreven bij de opleider.

Na deze inschrijving zal de opleider namelijk een STAP-aanmeldingsbewijs afgeven en dat bewijs moet als bijlage bij de aanvraag voor een STAP-budget worden geüpload.

Wat heb je nodig voor jouw STAP-aanvraag?

  • het STAP-aanmeldingsbewijs voor de scholing (van de opleider)
  • De mogelijkheid om in te loggen via DigiD (DigiD aanvragen)

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 september 2022 kunt u een aanvraag starten. Zolang er in die ronde nog budget beschikbaar is kunt u een aanvraag doen.

Het maximale subsidiebedrag van STAP-budget is 1.000 euro per jaar en kan voor 1 opleiding gebruikt worden. STAP-budget wordt 1 keer per jaar aan u toegewezen.

Het is helaas niet mogelijk om het STAP-budget te verspreiden over meerdere studies. STAP-budget wordt 1 keer per jaar aan u toegewezen. U kunt het volgende jaar weer aansluiten aan een nieuwe opleiding.

U kunt maximaal € 1.000 STAP-budget aanvragen. Indien de opleiding duurder zal zijn dan moet dit zelf betaald worden. U kunt ook een aanvraag doen voor andere subsidie.

Voor elke ronde is er een budget beschikbaar van 32,6 miljoen. Zolang er nog budget beschikbaar is kan de STAP-budget aangevraagd worden.

Indien het budget op raakt kunt u helaas geen subsidie aanvragen

Onze belangrijkste tips

Meld je op tijd aan voor een deelnamebewijs bij de opleider

Tip 1

U moet bij ons op tijd (hoe eerder hoe beter) aanmelden voor de volgende ronde. Zodra u als deelnemer bent aangemeld ontvangt u van ons een zogeheten deelname bewijs. Met dit bewijs kunt u een STAP budget aanvragen.

Het budget voor de regeling is beperkt. De regeling heeft voor ieder aanvraagtijdvak een studieplafond van € 36 miljoen.

Zorg ervoor dat je kunt inloggen met DigiD

Tip 2

Niets is vervelender als je je aanvraag niet kunt voortzetten omdat je niet kunt inloggen met DigiD. Zorg dat je dit al hebt geregeld, en de juiste gebruikersnaam en wachtwoord klaar hebt staan. (Geef nooit je inloggegevens door aan derden.)

Zo voorkom je dat je niet kunt inloggen op het STAP-portaal van het UWV. Kun je nog niet inloggen via DigiD? Vraag dan hier een DigiD aan.

Zorg ervoor dat je om 09:30 klaar staat op het STAP portaal.

Tip 3

De volgende subsidie ronde is op 1 september, zorg ervoor dat je om 09:30 al bent ingelogd op het STAP portaal. De gemiddelde wachttijd is ongeveer 1 uur. Om te voorkomen dat het budget op raakt moet je op tijd op het portaal zijn ingelogd om de aanvraag in te dienen.

Inschrijven voor een opleiding met het STAP budget (aanmeldbewijs)

Vragen over STAP of over de opleidingen?

Onze adviseurs begeleiden je graag in het traject. Ze geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste keuzes maakt. Dit kan uiteraard telefonisch. Wil je toch liever een gesprek op ons kantoor? Maak dan een afspraak, u bent van harte welkom op ons kantoor.

Contact? Bel ons via 020 - 334 64 53 of mail naar info@beroepsvervoeracademie.nl.

Wie gingen jou voor?

MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
Via BVA 8-daagse curses gedaan en mijn Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO) behaald. Alle modules eerste keer. Goed en duidelijke lesmethodiek. Zeker aan te raden.
MAS TANEMAS TANE
22:23 12 Jul 22
I completed 8-day courses through BVA and obtained my Certificate of Competency for the Transport of Goods by Road (NIWO). All modules first time. Good and clear teaching method. Definitely recommend.
MussMuss
13:01 29 Jun 22
Wat een gemak hier, uitstekende lessen en goede service. Ik ben geslaagd voor al mijn examens voor mijn NIWO diploma en raad jullie zeker dit bedrijf aan. Ze weten waar ze het over hebben en al sinds dag 1 had ik een goede indruk. Bedankt!!
MussMuss
13:01 29 Jun 22
What a convenience here, excellent classes and good service. I passed all my exams for my NIWO diploma and I definitely recommend this company to you. They know what they are talking about and from day 1 I had a good impression. Thank you!!
Kemal CangizKemal Cangiz
11:42 13 Jun 22
Top geslaagd voor al mijn vrachtwagen theorieën in 1 keer! Zeker een aanrader.
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
Ik geloof zelf niet dat ik het heb gehaald maar door de beroepsvervoer academie is het gelukt en ik ben zo dankbaar het is de best school ik ga binnenkort ook voor mijn taxi opleiding
fussum arayafussum araya
12:18 11 Jun 22
I don't believe I made it myself but the professional transport academy made it work and I'm so grateful it's the best school I'm going to do my taxi training soon
Mehmet TuranMehmet Turan
15:14 12 May 22
Van begin tot eind goed begeleid met het behalen van mijn rijbewijzen. Zeker weten een aanrader!
Gök BörüGök Börü
09:04 11 Apr 22
Aanrader! Ik vind beroepsvervoeracademie een zeer goede opleidingscentrum.. Ze zijn vakbekwaam, aarzel niet om de opleiding voor de niwo hier te starten. Beste mensen (mede leerlingen), jullie kunnen de 6 examen snel en voordelig bij hun ophalen, sjieke locatie en lekkere koffie.Ik hoop met dit review mensen duidelijk heb kunnen maken over de opleidingcentra. Groet.
J choyoua ChoyouaJ choyoua Choyoua
15:43 25 Mar 22
Aan de telefoon word je super goed geholpen, wil je je diploma voor goederenvervoer over de weg behalen? Dan raad ik je Beroepsvervoer academie Amsterdam zeer zeker aan. Ze hebben mij geholpen om binnen 2 weken alle 6 de modules te behalen in 1 keer! Super team en super behulpzaam! Echte toppers nogmaals bedankt BVA Amsterdam!
MY YMY Y
10:30 21 Mar 22
Vandaag mijn zesde en laatste module in 1x gehaald en de NIWO opleiding afgerond! Ze doen wat ze beloven en helpen je altijd. Bedankt!
Batuhan AyikBatuhan Ayik
15:12 17 Mar 22
Bij hun heb ik mijn NIWO diploma gehaald, voor alle 6 modules gelukkig in 1x geslaagd en dat zo in 8 dagen. Echt ideaal als je snel je vakbekwaamheid moet halen. Ik bedank alle docenten en de planner was ook top altijd goed geholpen! Zeker een aanrader!
Beytullah BatanBeytullah Batan
13:26 07 Mar 22
Ik heb mijn Niwo en vrachtwagen theorie bij bva gehaald zeer tevreden over hun.Bedankt bva
Tjerk FennemaTjerk Fennema
09:07 07 Mar 22
Alle modules in één keer gehaald, dit is de manier om op korte termijn je diploma vakbekwaamheid (vervoersmanager) te halen en zo je NIWO vergunning te kunnen aanvragen.
M HM H
08:29 01 Dec 21
Opleiding met succes afgerond. Voor mij ging het bij sommige vakken iets te snel. Ook had ik liever wat meer papierwerk gehad, maar desondanks geslaagd en een aanrader voor mensen die heel snel hun NIWO papieren willen halen.
Nevzat ErturkNevzat Erturk
10:03 26 Sep 21
Best 💫💫💫💫💫
Rochdi AaddiRochdi Aaddi
13:00 14 Dec 20
Ik wou zsm mijn Niwo/Eurovergunning behalen daar hebben de mannen van BVA mij ook op professionele wijze in begeleid 6 modules behaald binnen 1 maand. Zeker een aanrader ten aanzien van thuis leren en 8 maanden over doen Tijd is geld !Bedankt voor alles 👍🏼👍🏼👍🏼
Ron DijkmanRon Dijkman
16:51 11 Dec 20
In korte tijd, met doeltreffende lesavonden 6 modules behaald.Klein beetje basiskennis van de lesstof is wel een pre.Goed geregeld verder.
vssnturkvssnturk
10:11 10 Dec 20
Duidelijke lessen, kort maar krachtig! Je krijgt waar voor je geld! 100% tevreden.
Hicham Ait kassiHicham Ait kassi
15:52 04 Dec 20
Binnen twee weken (8 dagen) mijn niwo vergunning behaald! Super goed geholpen en zeer tevreden, alles in één keer behaald!
js_loader

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2022 Beroepsvervoer Academie B.V. - Alle rechten voorbehoudenAlgemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring
has been added to the cart. View Cart
×
});