Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg (NIWO)

Voordat u aan de slag kunt als ondernemer in het goederenvervoer, moet u aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Eén daarvan is het hebben van een Communautaire vergunning, ook wel de EURO-vergunning genoemd. (In de volksmond NIWO vergunning) De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg.

Om bij de NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) een EURO-vergunning aan te vragen moet u onder andere in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsdiploma. Dat wordt ook wel "Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg" genoemd, ofwel de NIWO diploma.

Wilt u weten aan welke eisen u nog meer moet voldoen om de Eurovergunning aan te vragen? Kijk dan op de website van de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO).

 U moet bij het CBR binnen 5 jaar slagen voor 6 examens. Wilt u meer weten over het CBR examen? Klik op de gewenste module:

Schrijf u in en haal supersnel uw NIWO diploma. Spoed opleiding voor NIWO is ook mogelijk!

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen:

NIWO cursus

De opleiding voor het behalen van de ondernemersdiploma is in zes fases. Elke fase sluiten we af met een theorie examen. Voor deze opleiding is geen aanvangsniveau van toepassing. De opleiding is op basis van MBO niveau.

De NIWO opleiding bestaat uit 6 modules en is gemiddeld verspreid over 2 maanden. U krijgt een aantal dagdelen les per module. Bekijk de startdata om een beeld te krijgen hoe snel u 6 modules kunt afronden!

Neem voor meer informatie contact op en wij helpen je graag verder!

Dankzij onze unieke methode hebben wij een slagingspercentage van meer dan 90%! Door onze jarenlange ervaring bent u ervan verzekerd dat u tijdens de lessen de juiste training krijgt zodat u makkelijk kunt slagen voor het examen.

Wij hebben elke week cursussen voor het behalen van de ondernemersdiploma goederenvervoer. Per module zijn er cursusdagen ingepland. U kunt met de gewenste module instromen, er is geen wachttijd!

Bekijk hier de startdata van de aankomende NIWO cursussen.

Voorbereiding en huiswerk zijn benodigde zaken bij een reguliere opleiding. Omdat wij ons richten op het snel behalen van de verplichte examens, hebben wij de opzet van deze opleiding zodanig ingericht dat u vlak na de cursus gelijk het examen heeft. Hierdoor is er geen behoefte meer aan dure boeken of huiswerk. Wél krijgt u nog naslagwerk van ons opgestuurd zodat u alvast kunt voorbereiden voor de spoedcursus.

Om een hoge slagingspercentage te kunnen blijven garanderen is het van belang dat u vlak na de (laatste) cursusdag meteen het examen aflegt bij het CBR. Zo voorkomt u dat er teveel tijd tussenkomt, en dat u de geleerde lesstof vergeet. Deze unieke methode is één van onze sterkste kanten, onze afdeling planning helpt u graag verder!

In sommige gevallen is het mogelijk dat u vrijstelling krijgt voor één of meer ondernemersexamens. Kijk op de website van het CBR of u voor vrijstelling in aanmerking komt en wat u daarvoor moet doen.

Uiteraard kunnen wij u hiermee ook begeleiden. Neemt u gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Dat verschilt per module. U kunt ervoor kiezen om de opleiding per module te betalen, maar u komt het voordeligst uit als u kiest voor een compleet pakket, u neemt dan alles in één keer af te nemen. Het voordeel hiervan is dat u goedkoper uitkomt, en dat wij alle examens aansluitend aan de cursussen kunnen reserveren zodat er geen tijd verloren gaat. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Bekijk hier de tarieven voor de opleiding Ondernemersdiploma Goederenvervoer.

Indien je in loondienst bent bij een transportbedrijf en de opleiding wordt volledig betaald door je werkgever kun je in aanmerking komen voor de SOOB subsidie. Beroepsvervoer Academie is een SOOB gecertificeerde opleider.

U dient wel zelf de aanvraag te regelen alvorens u met de strat , dit kunt u regelen via www.soobsubsidiepunt.nl

In alle andere gevallen heeft u geen recht op subsidie.

U kunt ervoor kiezen om de opleiding per module gespreid te betalen, echter dient u wel rekening mee te houden met de beschikbaarheid van de opleidingen en examens.

Het meest voordelige is om alle 6 modules in één keer af te nemen, dan komt u namelijk in aanmerking voor het “complete voordeelpakket”. Zo bespaart u maar liefst € 250,-!

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2020 Beroepsvervoer Academie B.V. - Alle rechten voorbehoudenAlgemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring